Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Συνάντηση Σκουρλέτη με εργαζόμενους της χημικής βιομηχανίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Συνάντηση Σκουρλέτη με εργαζόμενους της χημικής βιομηχανίας
Τα προβλήματά τους, με κυρίαρχο το θέμα της απένταξης πολλών ειδικοτήτων του κλάδου τους από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά(ΒΑΕ), έθεσαν στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτης, οι εργαζόμενοι στον κλάδο της χημικής βιομηχανίας.

Άλλα ζητήματα που έθεσαν στον υπουργό ήταν η...
εγκατάλειψη επιχειρήσεων από τους ιδιοκτήτες τους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην απασχολούνται και να μη θεωρούνται απολυμένοι και άνεργοι, χάνοντας ασφαλιστικά δικαιώματα και τις σχετικές πρόνοιες υπέρ των ανέργων.'Αλλο θέμα που έθεσαν ήταν αθρόα εξάπλωση των εργολαβιών με κατώτατες αποδοχές,αλλά και η συσυτηματική,πολύμορφη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας εκφράστηκε θετικά απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις κατώτατες αποδοχές.

Από τη μεριά του ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι η ενδυνάμωση του ΣΕΠΕ αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης ενώ επίσης τους ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται μέτρα ώστε να παταχθεί το ιδιότυπο καθεστώς ''ομηρίας'' στο οποίο περιέρχονται πολλοί εργαζόμενοι χάνοντας τα δικαιώματα τόσο των εργαζομένων όσο και των ανέργων.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου