Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Μάρδας: Συστήνεται ειδική επιτροπή για τον έλεγχο εσόδων από το λαθρεμπόριο καυσίμων


Τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής που θα ασχολείται με τη στόχευση και εποπτεία των εσόδων αναφορικά με το λαθρεμπόριο καυσίμων, ποτών και παράνομων παιγνίων ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των προσωρινών στοιχείων για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Κατά τα λεγόμενα του αν. υπουργού, έχουν...
συγκεντρωθεί και έχουν καταγραφεί όλες οι παρεμβάσεις (υπό μορφή τροποποίησης άρθρων Νόμου, ή καταγραφής Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων κ.λπ.) που χρειάζονται άμεσα, με σκοπό την περαιτέρω εκλογίκευση του συστήματος διακίνησης των καυσίμων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι λύσεις που προτείνονται, προβλέπουν: α) Την απογραφή των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων. β) Εισαγωγή συστήματος εισροών εκροών στις ελεύθερες εγκαταστάσεις των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και διυλιστηρίων. γ) Εισαγωγή συστήματος εισροών εκροών στα πλωτά μέσα πετρελαιοειδών προϊόντων. δ) Εισαγωγή συστήματος εισροών εκροών σε παντός είδους πρατήρια καυσίμων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. ε) Νέες ρυθμίσεις προστίμων με πάγιες τιμές εκ των προτέρων γνωστές. στ) Ιχνηθέτες στα καύσιμα.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης όλων αυτών των ενεργειών, σύμφωνα με τον κ. Μάρδα, είναι ο Δεκέμβριος του 2015.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου