Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ DGB ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ


H ξενοφοβία και η άνοδος των λαϊκίστικων και ακροδεξιών κομμάτων, θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της DGB που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

Τη ΓΣΕΕ εκπροσωπεί στο συγκεκριμένο συμβούλιο ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος στο περιθώριο του Συμβουλίου θα έχει επαφές και με Γερμανούς Κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο κ. Παναγόπουλος στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της DGB, μαζί με Ευρωπαίους συναδέλφους του θα εξετάσουν από κοινού το πλαίσιο της όξυνσης των κοινωνικών διαχωρισμών και διαιρέσεων και θα επεξεργαστούν στρατηγικές για την αντιμετώπισή τους.

Η Συνομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων εκτιμά ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στις εκδόσεις Σαρλί Εμπντό στο Παρίσι, θα ενισχύσουν τις τάσεις πόλωσης, επισημαίνει όμως ότι η συζήτηση δεν πρέπει να επικεντρωθεί μόνον στις συγκεκριμένες περιπτώσεις αλλά να υπάρξει μια γενικότερη έρευνα.

Το πάνελ θα ανοίξει με την ομιλία του καθηγητή Βόλφανγκ Μπέντς, επιφανούς εμπειρογνώμονα σε θέματα αντισημιτισμού.

Στ’ άλλα πάνελ θα συμμετέχουν η Αντρέ Τόμας Μέλος Συμβουλίου από την FO Γαλλίας και ο Τον Χέρτς, Γενικός Γραμματέας της FNV Ολλανδίας. Μετά τη διαδικασία των πάνελ θα ανοίξει η συζήτηση σε ολομέλεια έτσι ώστε να υπάρξουν τοποθετήσεις από το σύνολο των συνδικαλιστικών εκπροσώπων.



ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου