Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΒP: H σχιστολιθική επανάσταση στις ΗΠΑ θα τελειώσει μετά το 2020


Η ραγδαία αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ πρόκειται να τελειώσει τα επόμενα χρόνια, οδηγώντας σε επίπεδα ρεκόρ την ζήτηση για αργό από τις χώρες του ΟΠΕΚ, εκτιμά η BP σε πρόσφατη έκθεσή της.
Η εταιρεία προβλέπει ραγδαία ανάπτυξη των προμηθειών σχιστολιθικού πετρελαίου, ειδικά στις ΗΠΑ, ως το τέλος της δεκαετίας.
Στη συνέχεια, όμως, ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής αυτού του είδους θα επιβραδυνθεί, ανοίγοντας το δρόμο για μια ανάκαμψη στο μερίδιο αγοράς των παραγωγών της Μέσης Ανατολής.
Όπως μεταδίδουν οι F.T., η BP προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα έχουν αυτονομία στο πετρέλαιο ως την δεκαετία του 2030. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να εξελιχθούν σε έναν καθαρό εξαγωγέα πετρελαίου, γράφει στην έκθεση της BP, ο Christopher Adams.
«H τρέχουσα αδυναμία στην αγορά πετρελαίου, η οποία πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από την ισχυρή ανάπτυξη στην παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, αναμένεται να υποχωρήσει μετά από αρκετά χρόνια» επισημαίνει. «Αλλά στη συνέχεια, η ανάπτυξη στο σχιστολιθικό πετρέλαιο θα επιβραδυνθεί και η παραγωγή στην Μέση Ανατολή θα κερδίσει και πάλι έδαφος» προσθέτει.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου