Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Σαουδάραβας πρίγκιπας Alwaleed bin Talal: «Το πετρέλαιο δεν θα ξαναφτάσει ποτέ στα 100 δολάρια το βαρέλι»


Σημέρα η τιμή του βρίσκεται κάτω από τα 47 δολάρια, για πρώτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια και μάλλον δεν θα ανέβει στο μελλόν σύμφωνα με τον Σαουδάραβας πρίγκιπας Alwaleed bin Talal.

Το πετρέλαιο δεν θα φθάσει ποτέ ξανά τα 100 δολάρια, δήλωσε ο γνωστός Σαουδάραβας πρίγκιπας Alwaleed bin Talal.

«Αν η προσφορά μείνει σε αυτά τα επίπεδα και η ζήτηση παραμείνει αδύναμη, καλύτερα να πιστέψετε ότι η τιμή του πετρελαίου θα υποχωρήσει και άλλο» ανέφερε σε συνέντευξη του στο Fox Business News.

«Αλλά αν αποσυρθεί προσφορά και υπάρξει αύξηση της ζήτησης, η τιμή μπορεί να κινηθεί ανοδικά. Όμως είμαι βέβαιος πως δεν θα δούμε ποτέ τα 100 δολάρια το βαρέλι» πρόσθεσε.

«Είχα πει πριν από ένα χρόνο ότι η τιμή πάνω από τα 100 δολάρια είναι τεχνητή. Δεν είναι σωστή», δήλωσε ο πρίγκιπας.

Το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει πάνω από 56% από τα υψηλά του περυσινού Ιουνίου, που κυμαινόταν στα 107 δολάρια/βαρέλι. Σημέρα βρίσκεται κάτω από τα 47 δολάρια για πρώτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια.

Και έκθεση της Goldman Sachs προβλέπει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν χαμηλές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το αμερικανικό αργό, παράδοσης Φεβρουαρίου, υποχώρησε 2,29 δολάρια ή 4,7% στα 4,607 δολάρια το βαρέλι ενώ έφτασε ακόμα και στα 45,90 δολάρια το βαρέλι.

Το κλείσιμο του αργού ήταν το χαμηλότερο, από τον Απρίλιο του 2009.

Το αργό έχει χάσει πάνω από 57% από τον Ιούνιο του 2014 όταν και είχε επιτύχει υψηλό 107,26 δολαρίων το βαρέλι.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου