Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Petrolina, ΕΚΟ δεν προμηθεύουν με καύσιμα τους οδηγούς λεωφορείων στην Αμμόχωστο


Οι Petrolina και ΕΚΟ σταμάτησαν να προμηθεύουν με καύσιμα τους οδηγούς λεωφορείων της Αμμοχώστου, καθώς όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι δεν έχουν εξοφλήσει τα καύσιμα του περασμένου Σεπτέμβρη.
Το παραπάνω αποτελεί ένα από τα πολλά προβλήματα των οδηγών, με αποτέλεσμα να τραβήξουν χειρόφρενο και να σταθμεύσουν τα οχήματά τους στο κέντρο του Παραλιμνίου, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Η απεργία διαρκείας, σύμφωνα με τον οργανωτικό γραμματέα μεταφορών της ΣΕΚ Κωστάκη Κυριάκου, ήταν απόφαση της γενικής συνέλευσης του προσωπικού, μετά την μακροχρόνιο διαφορά με την εταιρεία η οποία κάθε μήνα καθυστερεί την καταβολή των μισθών στους εργαζομένους ενώ υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος οι εργαζόμενοι να κάνουν Χριστούγεννα χωρίς την καταβολή του 13ου μισθού.

Απο την εταιρεία, πρόσθεσε ο Κωστάκης Κυριάκου,  ζητούμε επίσης την καταβολή στο Ταμείο Προνοίας και  όλων των οφειλών στα διάφορα ταμεία που καθυστερούν από τον περασμένο Μάιο.
Απο πλευράς της Διοίκησης του ΟΣΕΑ η κατάσταση παρουσιάζεται με τα μελανότερα χρώματα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕΑ Δημήτρη Παντελή, με το Υπουργείο Συγκοινωνιών υπάρχει μια μακροχρόνια διαφορά.

Σ' ότι αφορά το προσωπικό, συνέχισε ο Δημήτρης Παντελή, χρωστάμε €200.000 στα ταμεία προνοίας απο τον περασμένο Μάιο καθώς και τον 13ο μισθό, ο οποίος πρέπει να καταβληθεί σήμερα ή αύριο. Εδώ και 15 μέρες, συνέχισε είμαστε σε διαβουλεύσεις με το Υπουργείο χωρίς όμως οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα. Μάς συνεστήθη  να κάνουμε υπομονή την οποία όμως δεν έχουν το προσωπικό και οι εταιρείες καυσίμων.

Εμείς, κατέληξε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕΑ, αναμένουμε τώρα απο το Υπουργείο να μάς εμβάσει τα χρήματα για να πληρώσουμε τα ταμεία προνοίας των υπαλλήλων, να πληρώσουμε τον 13ο μισθό και να εξοφλήσουμε τις εταιρείες καυσίμων, διότι και να λυθεί η απεργία   αν δεν τις πληρώσουμε δεν θα έχουμε καύσιμα.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου