Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Μειωμένα κατά 46% τα έσοδα του OPEC, σύμφωνα με την ΕΙΑ


Στα 446 δισ. δολάρια, μειωμένα 46% έναντι των εσόδων 2013, θα είναι τα πετρελαϊκά έσοδα του OPEC, σύμφωνα με την αμερικανική Energy Information Administration (ΕΙΑ).
To ποσό που θα κερδίσουν τα μέλη του OPEC, πλην του Ιράν, από καθαρά πετρελαϊκά έσοδα τον επόμενο χρόνο, θα διολισθήσει σε επίπεδα που έχουν να εμφανιστούν μια δεκαετία στην αγορά, εξαιτίας της αδιάκοπης πτώσης των τιμών του πετρελαίου.
Οι προβλέψεις της ΕΙΑ, του ενεργειακού εποπτικού οργανισμού των πλούσιων εθνών, αναφέρουν ότι τα προβλεπόμενα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου τον επόμενο χρόνο, θα διολισθήσουν στα 446 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 46% από τα έσοδα του 2013, καθώς η τιμή του Brent προβλέπεται να έχει μέσο όρο μόλις $68 ανά βαρέλι το 2015, σε σύγκριση με $109 ανά βαρέλι πέρσι.
Τα έσοδα του καρτέλ από τις καθαρές εξαγωγές πετρελαίου προβλέπεται να διαμορφωθούν φέτος στα 700 δισ. δολ., που είναι ήδη μειωμένα κατά 14% σε σχέση με το 2013.
Στα μεγέθη της ΕΙΑδεν περιλαμβάνεται το Ιράν, καθώς εξαιτίας της κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης, είναι δύσκολη η πρόβλεψη για τα έσοδα του κράτους από το πετρέλαιο.



ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου