Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, οι

Τη ∆ευτέρα 15/09/14 ενηµερωθήκαµε από την Εταιρεία, πως η GROUPAMA κατήγγειλε το συµβόλαιο του προγράµµατος συνταξιοδότησης (ΟΑ 449-01), καθώς καιτα δύο συµπληρωµατικά προγράµµατα των Μηχανικών (ΟΑ 449-06) και των 2 µισθώναποζηµίωσης (ΟΑ 468-01), στα οποία ήταν διαχειριστής. Η ηµεροµηνία καταγγελίαςσύµφωνα µε τους όρους της ασφαλιστικής σύµβασης είναι 31/12/14. 
Μετά από αυτή την εξέλιξη συγκλήθηκε έκτακτο ∆.Σ. του Σωµατείου την Τετάρτη17/09/14, όπου καλέστηκε και ειδικός αναλογιστής σαν τεχνικός σύµβουλος, για να αξιολογήσουµε τη νέα κατάσταση που διαµορφώνεται. Μετά από διεξοδική και πολύ προσεκτική ανάλυση των δεδοµένων, την ενηµέρωση και εκτίµηση του ειδικού αναλυτή και τις τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων και των µελών του ∆.Σ., αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ, να ζητήσουµε από την Εταιρεία (ΕΛΠΕ) να προχωρήσει σε νέο διεθνή διαγωνισµό (πρόσκληση ενδιαφέροντος) για να βρεθεί Ασφαλιστική Εταιρεία που θα αναλάβει την απρόσκοπτη συνέχιση των παραπάνω προγραµµάτων χωρίς να αλλάξεικανένας όρος των προγραµµάτων. 
Παράλληλα αποφασίστηκε να προχωρήσει το Σωµατείο σε πρόσληψη Ειδικού Αναλογιστή Τεχνικού Συµβούλου, για να υποστηρίξει το Συνδικάτο µας σε όλες τις διαδικασίες που θα δροµολογηθούν, ώστε να έχουµε την µέγιστη εξασφάλιση των συµφερόντων των εργαζοµένων και την οµαλή συνέχεια των προγραµµάτων, χωρίς καµία αλλαγή. 

Συναδέλφισσες, οι
Να είστε σίγουροι πως το Σωµατείο θα κάνει ότι χρειαστεί, ώστε τα προγράµµατα αυτά να συνεχίσουν να ισχύουν όπως ίσχυαν και µέχρι σήµερα. Παράλληλα πρέπει να ξέρετε όλοι πως τα χρήµατα που υπάρχουν µέχρι σήµερα στις µερίδες του κάθε εργαζόµενου είναι κατοχυρωµένα. Τα δε προγράµµατα αυτά αποτελούν συµβατική υποχρέωση που δεσµεύει Εταιρεία και εργαζόµενους και δεν πρόκειται να σταµατήσουν. 
Έτσι, είναι τουλάχιστον ανεύθυνο και επικίνδυνο, να λέγεται οτιδήποτε διαφορετικό. 
Τα ψέµατα και οι υπερβολές που ακούστηκαν τις τελευταίες µέρες, σπέρνουν επιπλέον ανησυχίες και ανασφάλειες στους εργαζόµενους και είναι ότι χειρότερο για τον αγώνα να υπερασπιστούµε τις κατακτήσεις µας αυτές τις δύσκολες εποχές. 
Το Σωµατείο θα παρακολουθεί στενά όλες τις παραπάνω διαδικασίες, για να εξασφαλίσει την οµαλή και απρόσκοπτη συνέχιση των προγραµµάτων και για κάθε εξέλιξη θα σας ενηµερώνει υπεύθυνα. 


ΠΗΓΗ;pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου