Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε τις τροπολογίες για ΕΦΚ και δωρεάν ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες


Αποσύρθηκαν οι τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του κόμματος και πρότειναν την επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου του 2011 και την παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Οι δύο τροπολογίες είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Θρακικό Πέλαγος, το οποίο συζητείται από το πρωί στο Θερινό Τμήμα Εργασιών της Βουλής.

Αποσύρθηκαν όμως, από την αξιωματική αντιπολίτευση με το σκεπτικό ότι η συζήτηση των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες έπρεπε να γίνει με τρόπο που θα έδινε μεγαλύτερη άνεση χρόνου και διότι κατατέθηκαν πολλές υπουργικές τροπολογίες από την κυβέρνηση.

«Είναι δύο τροπολογίες που ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να γίνει ευρεία συζήτηση. Θα τις ξανακαταθέσει» εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Δρίτσας και πρόσθεσε ότι έχουν κατατεθεί εννιά υπουργικές τροπολογίες και το προεδρείο δεν θα έπρεπε να δεχθεί τουλάχιστον τις εκπρόθεσμες και «ο κάθε υπουργός να αντιμετωπίζει τη Βουλή ως να είναι φέουδο».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου