Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ


Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καταγγέλλει στους εργαζόμενους την μεθόδευση της εργοδοσίας για την κατάργηση θέσεων από τoοργανόγραμμα στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις (ΒΕΑ,ΒΕΕ,ΒΕΘ). Η εφαρμογή του νέου οργανογράμματος στην πράξη προκαλεί πρόσθετα προβλήματα στα Διυλιστήρια.Δεν προβλέπει την κάλυψη των πραγματικών αναγκών για θέσεις εργασίας, οδηγεί σε μείωσης του προσωπικού, δεν προβλέπει την κάλυψη των κενών θέσεων λόγω εθελούσιων και επιβάλλει την εντατικοποίηση φορτώνοντας τους εργαζόμενους με υπερωρίες και πολλαπλάσια δουλειά 
Τα μέτρα αυτά παίρνονται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας στοχεύουν στην μείωση του κόστους εργασίας στην αύξηση των κερδών αποτελούν κεντρική στρατηγική των μονοπωλίων 
 Σε αυτή την κατεύθυνση η εταιρία έχει μεθοδεύσει αυτή τη κατάσταση με τη σύμβαση 2011, που στήριξαν όλες οι παρατάξεις πλην του Αγωνιστικού Μετώπου, καταργώντας εφτά ειδικότητες από το οργανόγραμμα(οδηγούς, νοσηλευτές κ.α).
 Με τις «εθελούσιες» αποχωρήσεις το 2013 εργολαβοποίησε τις διοικητικές υπηρεσίες ενώ τώρα 
έρχεται στην παραγωγή να κόψει θέσεις.Τα μέτρα αυτά δεν είναι τα τελευταία.
Για μας η ζωή και η υγεία των εργαζομένων αποτελεί ζήτημα πρώτης γραμμής. 
Η βελτίωση της ασφάλειας και της υγιεινής στην εργασία σημαίνει μέτρα προστασίας, εκμηδένιση του επαγγελματικού κινδύνου και των επαγγελματικών ασθενειών, βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. 
Σήμερα αν περάσει το σχέδιο της εργοδοσίας ένα είναι μόνο σίγουρο, ανασφαλής συνθήκες εργασίας από την ανεπάρκεια προσωπικού για τους συναδέλφους και τις εγκαταστάσεις. 
Ο σχεδιασμός της εταιρίας υλοποιείται με τη βοήθεια της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΠΣΕΕΠ. 
Στο Δ.Σ του ΠΣΕΕΠ στις 15/7 η πλειοψηφία ήρθε με πρόταση για διαπραγμάτευση των ήδη κομμένων θέσεων, συμφωνώντας επί της ουσίας με τις προθέσεις της εταιρίας. Από κοινού δουλέψανε ώστε: Στον Ασπρόπυργο να καταργήσει τις θέσεις που ζήταγε εδώ και αρκετό καιρό,(U-4700,U-3400,1 θέση από διακίνηση στην προσθήκη χημικών,1 θέση στο πύργο ψύξης θέση 
βοηθού στα καζάνια ,θέση εργοδηγού στις κοινές παροχές, όργανα βάρδιας, μηχανικοί βάρδιας, ηλεκτρολόγοι βάρδιας στο σύνολο 11,) εργολαβοποίηση στις μονάδες(U-32,μονάδα θειαφιού) στις ΒΕΕ. 
Αντί να οργανώσει και να πάρει όλα τα μέτρα για γενικές συνελεύσεις, με σχέδιο, για προετοιμασία των κινητοποιήσεων, μεθόδευσε άμαζες περιφερειακές συνελεύσεις, χωρίς ενημέρωση των εργαζομένων (απέκλεισε τις ΒΕΕ) βάζοντας εκβιαστικά διλήμματα (διαπραγμάτευση ή διαρκής 10ημερες απεργίες) και με την επίφαση της δημοκρατίας ρίχνει το μπαλάκι στους εργαζόμενους. Κατασκευάζουν «ελεγχόμενα» δημοψηφίσματα, επιδιώκοντας έτσι να παραλύσουν τις όποιες δυνατότητες οργάνωσης της πάλης από τους ίδιους τους εργαζόμενους. 
Η θέση μας στα δυο τελευταία Δ.Σ ήταν ξεκάθαρα αντίθετη με το κόψιμο των θέσεων προτείνοντας άμεσες κινητοποιήσεις με κύριο αίτημα προσλήψεις προσωπικού . 
Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της διοίκησης του ΠΣΕΕΠ και παρά τους εκβιασμούς, να σηκώσουν κεφάλι. 
• Να δηλώσουν με την ψήφο τους την αντίθεση στα μέτρα που προωθούνται. 
• Να επιλέξουν τον αγώνα και όχι την υποταγή 

Την οργάνωση του αγώνα δεν μπορεί να την έχει αυτή η διοίκηση του ΠΣΕΕΠ, η οποία είναιαντίπαλος των εργαζομένων, αλλά να την αναλάβουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι φτιάχνοντας απεργιακές επιτροπές σε κάθε εγκατάσταση που θα οργανώσουν τις κινητοποιήσεις και την κλιμάκωση αυτών. 
Να μην υποταχθούν στους εκβιασμούς και να εναντιωθούν σε αυτές τις πρακτικές εταιρίας – πλειοψηφίας διοίκησης του ΠΣΕΕΠ 
Απαιτούμε: 
• Να μην περικοπούν θέσεις εργασίας 
• Μονιμοποίηση του εργολαβικού προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες 
• Άμεσες προσλήψεις προσωπικού 


ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου