Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Alpha Finance: Τιμή στόχο τα 8,25 ευρώ και σύσταση outpeform για τα ΕΛ.ΠΕ.

.
Τιμή στόχο τα 8,25 ευρώ και σύσταση Outperform δίνει η Alpha Finance για την μετοχή των ΕΛ.ΠΕ. παρά τα χαμηλά περιθώρια διύλισης που εμφανίζει η εταιρεία.

Όπως σχολιάζει η AF τα τρέχοντα επίπεδα τιμής της μετοχής αντακλούν αυτήν ακριβώς την αδυναμία και τις συγκρατημένες εκτιμήσεις για σημαντική ανάκαμψη. Παρά, όμως, τα αποθαρρυντικά σημάδια από την ζήτηση η Alpha εκτιμά ότι υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που δίνουν λόγους για αισιοδοξία, όπως η σταδιακή επαναφορά του πετρελαίου από τη Λιβύη στην αγορά, ο περιορισμός των εισαγωγών από τις ΗΠΑ που θα επαναφέρει τις ισορροπίες στη Μεσόγειο και η ισχυρή τουριστική κίνηση στην Ελλάδα που θα δώσει ώθηση στην κερδοφορία των ΕΛ.ΠΕ.

Για το β' τρίμηνο του έτους η Alpha Finance εκτιμά ότι τα ΕΛ.ΠΕ. Θα παρουσιάσουν προσαρμοσμένα EBITDA της τάξης των 55-65 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένες ζημιές ανά μετοχή 0,09 ευρώ.

Για το δημοσιονομικό έτος 2014 η Alpha προβλέπει ότι τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 324 εκατ. ευρώ και σε ζημιές ανά μετοχή 0,06 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με το Reuters, το 2014 τα ΕΛ.ΠΕ. θα παρουσιάσουν κέρδη ανά μετοχή 0,24 ευρώ.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου