Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ποια είναι η μυστηριώδης αιτία που σκοτώνει φτωχούς εργάτες την ώρα που κοιμούνται

Ποια είναι η μυστηριώδης αιτία που σκοτώνει φτωχούς εργάτες την ώρα που κοιμούνται
Μπροστά σε έναν μακάβριο γρίφο έχουν βρεθεί οι αρχές στην κινεζική πόλη του Dongguan, στην περιφέρεια της Νότιας Κίνας Guangdong, αφού από μία μυστηριώδη αιτία αυξάνεται δραστικά ο αριθμός των εργατών που πεθαίνουν στον ύπνο τους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Andrea Chen, της South China Morning Post, έχουν καταγραφεί 893 περιπτώσεις αιφνίδιου θανάτου κατά τη διάρκεια του ύπνου, από τον Ιανουάριο του 2001 έως τον Οκτώβριο του 2013, ενώ από τον Ιανουάριο του 1990 έως τον Δεκέμβριο του 1999 οι θάνατοι από το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου (SUNDS - sudden unexplained nocturnal death syndrome) ήταν 231.

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο από τα αποτελέσματα των νεκροψιών των θανόντων που δεν έδειξαν στοιχεία ασθένειας ή τραυματισμού. Σύμφωνα με την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οι νεαροί, κυρίως, εργάτες πέθαναν στον ύπνο τους μ' αυτό που προκάλεσε τον θάνατο τους να παραμένει άγνωστο.

Οι ερευνητές στην ιατρική σχολή του Zhongshan ανέφεραν στην Guangzhou Daily, πως ανακάλυψαν ότι κυρίως νεαροί εργάτες είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο, με πάνω από το 90% των θανάτων να αφορά σε νεαρά άτομα που εργάζονταν πολλές ώρες σε συνθήκες φτώχειας, ενώ πάνω από το 90% των θυμάτων ήταν άνδρες.

Η Dongguan ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος κατασκευαστικός κόμβος της Κίνας με το ΑΕΠ της πόλης να αυξάνεται 19,5% ετησίως μεταξύ των ετών 2003 - 2006. Μετά την οικονομική κρίση η ανάπτυξη περιορίστηκε το 2009 στο 5,3% ετησίως. Ο δήμαρχος της πόλης αναμένει η ανάπτυξη να ανέλθει στο 9% για το 2014.

Όπως δείχνουν πρόσφατα στοιχεία η Dongguan έχει πλέον μετατραπεί στην κινεζική πρωτεύουσα του sex, ενώ ονομάζεται και πόλη της αμαρτίας.

Πρόσφατη μελέτη του Chao Liu που δημοσιεύτηκε στο Forensic Science International, συνδέει το SUNDS της Νότιας Κίνας με ασθένειες από άλλες χώρες.

Οι θάνατοι από SUNDS είναι 43 για κάθε 100.000 κατοίκους στις Φιλιππίνες και 38 ανά 100.000 κατοίκους ηλικίας 20–49 ετών στην Ταϊλάνδη. Στην Νότια Κίνα η συχνότητα θανάτου από το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου είναι 1 ανά 100.000 κατοίκους.

Τα θύματα από το σύνδρομο SUNDS είναι συνήθως υγιείς νεαροί άνδρες ηλικίας μεταξύ 20 και 50 ετών με συμπτώματα ταχυκαρδίας, άπνοιας και πόνων στις αρθρώσεις, ενώ το συγκεκριμένο σύνδρομο ήταν ένα αίνιγμα έως το 1917 όταν και χαρακτηρίστηκε.

Σύμφωνα με τον Zhang Yiri, καθηγητή στο Πολυτεχνείο της Guangzhou πολλοί εργάτες πληρώνονται με έναν χαμηλό βασικό μισθό αλλά για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα αναγκάζονται να δουλεύουν επιπλέον ώρες, βάζοντας την υγεία τους σε κίνδυνο.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου