Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Στα 400 ευρώ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με όλα τα... επιδόματα

Στα 400 ευρώ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με όλα τα... επιδόματα

:Από τον Ιανουάριο του 2015 θα εφαρμοστεί το μέτρο του εγγυημένου εισοδήματος, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας και
Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Βασίλης Κεγκέρογλου.
Μιλώντας στον real fm ο υφυπουργός Εργασίας, ανακοίνωσε πως «για μία τετραμελή οικογένεια το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα υπολογίζεται στα 400 ευρώ συμπεριλαμβανομένων όλων των επιδομάτων» και επεσήμανε πως θα είναι «ακατάσχετο και αφορολόγητο».
«Θα είναι ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης αυτών που βιώνουν την ακραία φτώχεια με οικονομική ενίσχυση, πρόσβαση σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και αγαθά και προσπάθεια για ένταξη ή επανένταξη στην εργασία. Αυτά τα τρία θα είναι το εγγυημένο εισόδημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.
Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά από τον Σεπτέμβριο και διευκρίνισε πως «θα περιλαμβάνεται στον εφετινό προϋπολογισμό το σύνολο του ποσού που χρειάζεται για να εφαρμοστεί καθολικά σε όλη την Ελλάδα. Το δικαίωμα σε όλη την Ελλάδα θα ισχύει από τον Ιανουάριο».
Σχετικά με το ζήτημα του οικογενειακού επιδόματος ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε τα εξής: «Υπάρχει σύγχυση ανάμεσα στα επιδόματα. Τα οικογενειακά επιδόματα ή επιδόματα τέκνων και ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτά δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια και ανάλογα βεβαίως με τον αριθμό των μελών της οικογένειας. Αυτά όχι μόνο δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, αλλά είναι πολιτική που αποφασίστηκε το τελευταίο διάστημα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτά».
Αναφερόμενος στα εισοδηματικά κριτήρια σημείωσε: «Αν έχουν πάνω από 30 χιλιάδες εισόδημα και έχουν μέχρι δύο παιδιά ή αν έχουν πάνω από 55 χιλιάδες ευρώ και είναι τρίτεκνοι, θα το χάσουν. Και είμαι και υπέρ του γεγονότος ότι όποιος έχει 100 χιλιάδες εισόδημα δεν πρέπει να παίρνει επίδομα».

ΠΗΓΗ:fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου