Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Η τρόικα θέλει να διοικεί την Ελλάδα από το εξωτερικό, λέει ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος στο ΔΝΤ

Η τρόικα θέλει να διοικεί την Ελλάδα από το εξωτερικό, λέει ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος στο ΔΝΤ
Θύμα «της γερμανικής λιτότητας» χαρακτηρίζει τη χώρα μας ο Μπατίστα - «Δεν βλέπουμε πώς η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα στην οποία έχει πέσει» τόνισε

Να διοικεί την Ελλάδα από το εξωτερικό θέλει η τρόικα των διεθνών πιστωτών της χώρας όπως εκτίμησε ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα, ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

«Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια προσπάθεια να διοικήσει τη χώρα από το εξωτερικό, κάτι που πρακτικά λειτουργεί σπάνια», διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπατίστα, που εκπροσωπεί επίσης ακόμη δέκα χώρες της Λατινικής Αμερικής στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

Η Ελλάδα, που σύναψε ένα πρόγραμμα βοήθειας το 2010 με την τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ), φαίνεται να είναι θύμα «της γερμανικής λιτότητας», επισημαίνει ο Μπατίστα.

«Ο αριθμός των διαρθρωτικών μέτρων που έχει ζητήσει η τρόικα από την Ελλάδα είναι κάπως υπερβολικός», εκτίμησε ο Βραζιλιάνος, που έχει εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεσή του για τους όρους παροχής δανείου στην Ελλάδα.

Ο Μπατίστα εκτιμά επίσης ότι η κατάσταση έχει «βελτιωθεί λίγο» στην Αθήνα, όμως υπογραμμίζει ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της χώρας δεν έχουν αλλάξει «θεμελιωδώς» όσον αφορά το χρέος ή την ανεργία.

«Δεν βλέπουμε πώς η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα στην οποία έχει πέσει», είπε ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας, ο Μπατίστα δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποφευχθεί παρά μόνο «στο πολύ αισιόδοξο σενάριο» της ανάκαμψης της οικονομίας της ευρωζώνης.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου