Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Απίστευτο λάθος - Βρετανική φρεγάτα τορπίλισε την προβλήτα της


Ένα απίστευτο λάθος που παραλίγο να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές δείχνει ότι ούτε το Βασιλικό Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου διανύει τις καλύτερές του ημέρες. Έριξε καταλάθος τορπίλη όπως αποκαλύπτει η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail. 

Η Φρεγάτα HMS Argyll βρισκόταν σε άσκηση στο Plymouth, όταν η τορπίλη «διέφυγε απροσδόκητα». Πέρασε απο ενα φράκτη ασφαλείας στη ναυτική βάση του Devonport πριν χτυπήσει ένα κοντέινερ. 

Εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού δήλωσε ότι η τορπίλη δεν ηταν 'πραγματικη' (dummy torpedo) και δεν ηταν οπλισμένη. 

Πρόσθεσε επίσης οτι υπήρξαν μόνο μικρές υλικές ζημιές στο τείχος ασφαλείας και κανείς δεν τραυματίστηκε στο συμβάν που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα.

Ωστόσο η άσκηση έχει ανασταλεί, ενώ διεξάγεται έρευνα για τους λόγους που μπορεί η τορπίλη να εκτοξέυθηκε. 

Άλλές πηγές δήλωσαν στην εφημεριδα οτι "εαν η τορπίλη ηταν οπλισμένη τοτε η έκρηξη θα ηταν τεραστίων διαστάσεων και τώρα θα συζητούσαμε για μια μεγάλη απώλεια ζωών… κάποιος προφανώς πάτησε το κουμπί καταλάθος, το μεγάλο ερώτημα ειναι ποιός!"

Το HMS Argyll, κατασκευάστηκε στα τέλη του 1980, και είναι η μακροβιότερη φρεγάτα Τύπου 23 στο Βασιλικό Ναυτικό. 

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει οτι υπήρχαν υποβρύχια στη ναυτική βάση του Devonport την στιγμή του ατυχήματος.

Η ναυτική βάση του Devonport ειναι η δεύτερη μεγαλύτερη ναυτική βάση στη δυτική Ευρώπη, και είναι μία από τις τρεις βάσεις του Βασιλικού Ναυτικού. 

Η βάση, που βρισκεται σε εγκαταστάσεις 650 στρεμμάτων, είναι επίσης η μόνη βάση πυρηνικής επισκευής και ανεφοδιασμού του στρατού. 

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου