Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Κουβέιτ: Δεν υπάρχει λόγος μείωσης της πετρελαϊκής παραγωγής από μέρους του OPEC


Δεν υπάρχει κανένας λόγος μείωσης της πετρελαϊκής παραγωγής, ώστε να συγκρατήθει η τιμή του αργού, εκτίμησε ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ.
«Ο OPEC δεν χρειάζεται να αλλάξει την απόφασή» που έλαβε στις 27 Νοεμβρίου στη Βιέννη, είπε ο υπουργός Άλι αλ Ομάιρ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο της χώρας.
«Το Κουβέιτ θεωρεί ότι η απόφαση ήταν ορθή και πρέπει να την υποστηρίξουμε», πρόσθεσε, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις για ανάληψη δράσης εκ μέρους των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για να αναστραφεί η πτωτική τάση.
Ο Ομάιρ εξήγησε πάντως ότι η απόφαση του OPEC δεν είχε ως στόχο να προκαλέσει «πόλεμο τιμών».
Η τιμή του «μαύρου χρυσού» έχει πέσει σχεδόν στο μισό από την αρχή του έτους, κυρίως λόγω της υπερπροσφοράς και της πολύ μικρής αύξησης στη ζήτηση. Ο Κουβεϊτιανός υπουργός εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στον γενικό γραμματέα του OPEC Αμπντάλα αλ Μπάντρι, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι ανάγκη να συγκληθεί εκτάκτως ο Οργανισμός για να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στις αγορές.
«Καμία χώρα (μέλος του OPEC) δεν έχει ζητήσει μέχρι σήμερα την έκτακτη σύγκλησή του», υπογράμμισε.
Ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι η τιμή του αργού μπορεί να συνεχίσει την πτωτική πορεία της μέχρι να σταματήσει η παραγωγή πετρελαίου από μη συμβατικές πηγές, εξηγώντας ότι αυτό «εξαρτάται από την ικανότητα των παραγωγών» σχιστολιθικού πετρελαίου και ασφαλτούχου άμμου να συνεχίσουν να παράγουν με μειωμένο κόστος.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου