Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ανέκαμψε από τα χαμηλά πέντε ετών το πετρέλαιο


Ισχυρό comeback έκανε η τιμή του πετρελαίου την Τετάρτη, ανακάμπτοντας από το χαμηλό πέντε ετών μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, αν και μικρότερη της αναμενόμενης.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τυπου light sweet, παραδόσεως Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 2 δολάρια ή 3,6% στα 57,93 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στη διάρκεια των συναλλαγών το πετρέλαιο βρέθηκε να υποχωρεί έως τα 54,21 δολάρια, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2009. Υπενθυμίζεται επίσης ότι την Τρίτη η τιμή σημείωσε άνοδο 2 σεντς, δίνοντας τέλος σε ένα πτωτικό σερί τεσσάρων ημερών.

Η τιμή του πετρελαίου ανέκαμψε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 12 Δεκεμβρίου. 

Στο Χρηματιστήριο ICE του Λονδίνου, η τιμή του αργού τύπου brent, παραδόσεως Φεβρουαρίου, ενισχύθηκε κατά 2,30 δολάρια ή 3,8% στα 62,31 δολάρια το βαρέλι, έχοντας επίσης υποχωρήσει σε χαμηλό πέντε ετών στη διάρκεια των σημερινών συναλλαγών.

Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 847.000 βαρέλια στα 379,9 εκατ. βαρέλια. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για πτώση των αποθεμάτων κατά 1,9 εκατ. βαρέλια. 

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 5,3 εκατ. βαρέλια στα 222 εκατ. βαρέλια που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Μαρτίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 2 εκατ. 

Τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, υποχώρησαν κατά 207.000 βαρέλια στα 121,5 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για άνοδο κατά 1 εκατ. βαρέλια. 

Η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων υποχώρησε περισσότερο του αναμενόμενου στο 93,5%.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου