Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Deutsche Bank: "Τι θα πληρώσει η Ελλάδα σε δάνεια και τόκους από το 2015 και μετά"


Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει, η επέκταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης κατά δύο μήνες, μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2015, απαιτεί μεγαλύτερη έμφαση στην κατάσταση των ταμειακών ροών της ελληνικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα οι υποχρεώσεις αποπληρωμής δανείων και τόκων κατανέμονται ως εξής:

-Στο χρέος του ιδιωτικού τομέα, 860 εκατ. ευρώ για τόκους πρέπει να πληρωθούν το 2015. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού (595 εκατ. ευρώ) λήγει το Φεβρουάριο.

- Οι μεγαλύτερες πληρωμές που λήγουν τον επόμενο χρόνο είναι προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Οι πληρωμές προς την ΕΚΤ τοποθετούνται προς το τέλος του έτους, ενώ προς το ΔΝΤ είναι πιο ομοιόμορφα κατανεμημένες

- Από τα δάνεια του EFSF, το 2012, η ΕΕ αποφάσισε να αναβάλει τις πληρωμές τόκων κατά 10 χρόνια και να παρατείνει τη διάρκειά τους. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα δεν υποχρεούται να πληρώσει για δάνεια του EFSF μέχρι το 2022

- Στα διμερή δάνεια ύψους 52,9 δισ. ευρώ, τριμηνιαίες πληρωμές τόκων, για το 3M Euribor + 50 μονάδες βάσης, η αποπληρωμή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της γερμανικής τράπεζας αναμένεται να αρχίσει από το 2028. Αυτό συνεπάγεται τριμηνιαία πληρωμή τόκων ύψους 76 εκατ. ευρώ.



ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου