Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Η απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 27.11.14 ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες των τελευταίων ετών με χιλιάδες εργαζόμενου κόσμου να δίνουν βροντερό παρόν στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την "κυβέρνηση" πως οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν ούτε μια σπιθαμή πίσω σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις τους αλλά και την αξιοπρέπεια τους. Στον δικό μας μικρόκοσμο, οι εργαζόμενοι στήριξαν την απεργία αν και η παρουσία στις Πύλες ήταν ισχνή κάτι που δεν μας τιμά ιδιαίτερα. Και αν για τις ΒΕΘ υπήρχε η δικαιολογία του ξεκινήματος του Διυλιστηρίου, για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις χρειάζεται να προβληματιστούμε και να δούμε τι είναι αυτό που μας κρατάει μακριά από τις Πύλες.


Η μεγάλη αποκάλυψη όμως ήρθε με το υπογεγραμμένο και συμφωνημένο εν κρυπτώ από τον Απρίλιο Πρακτικό Συμφωνίας για το Προσωπικό Ασφαλείας. Φυσικά, δεν πέρασε από κανενός το μυαλό η σκέψη να ενημερωθούν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., πολύ περισσότερο δε να το φέρουν προς ψήφιση όπως ξεκάθαρα ορίζει το Καταστατικό του Σωματείου. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το συγκεκριμένο Προεδρείο λειτουργεί το Σωματείο μας σαν το "μαγαζάκι του" αδιαφορώντας για τα συμφέροντα των εργαζομένων.


Με μια απλή ανάγνωση του Πρακτικού, θα δούμε ότι οι ηλεκτροτεχνίτες, μηχανοτεχνίτες και οι τεχνίτες οργάνων δεν είναι και απαραίτητοι για τις εγκαταστάσεις όταν εξελίσσεται απεργία αλλά είναι χρήσιμοι "ανάλογα με τις ανάγκες". Στο παράρτημα Α σε όλα τα Πρακτικά για το Προσωπικό Ασφάλειας αναγράφονταν αναλυτικά οι θέσεις που καλύπτονταν σε περίπτωση Απεργίας, τώρα γίνεται μια απλή αναφορά ότι "...προσωπικό ασφαλείας ορίζεται όλο το προσωπικό λειτουργίας που εργάζεται σε βάρδια, βάσει οργανογράμματος". Τι να γράψουν όμως; Για ποιό οργανόγραμμα; Γι΄ αυτό που συμφώνησαν μυστικά μαζί με την Σύμβαση και αποδεικνύεται σιγά σιγά η μεγαλύτερη σφαγή για τους εργαζόμενους; Στο άρθρο 5 μεταξύ άλλων αναφέρει "...οι απαραίτητοι εργαζόμενοι μεταξύ αυτών που είναι τοποθετημένοι, με βάση το οργανόγραμμα, για να παρέχουν υπηρεσία στις αντίστοιχες μονάδες παραγωγής/λειτουργίας...". Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι από τις 30.04.2014 τουλάχιστον υπάρχουν συμφωνημένα οργανογράμματα βάση των οποίων προήλθε και η Συμφωνία για το Προσωπικό Ασφαλείας. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο ψεύτες είναι οι του Προεδρείου όταν αλαλάζουν ότι δεν υπάρχουν συμφωνημένα οργανογράμματα.


Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο Γραμματέας του Σωματείου, ο οποίος κατηγόρησε παρουσία τρίτων ως απεργοσπάστες τους Συντονιστές, που εργάστηκαν ως όφειλαν, μιας και ανήκουν πια στο Προσωπικό Ασφαλείας. Η ανικανότητα του τον κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους εργαζόμενους όταν υπογράφει συμφωνίες χωρίς να γνωρίζει τι γράφουν. Τον καλούμε να πάψει να είναι Γραμματέας του Προέδρου, να γίνει Γραμματέας του Σωματείου και αν δεν μπορεί ας παραιτηθεί. Να είναι σίγουρος ότι θα βρεθεί ο διάδοχος από την Παράταξή του για να συνεχίσει την "στρατηγική της".


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου η  ΓΣΣΕ διοργανώνει Συλλαλητήρια για τα νέα αντικοινωνικά – αντιλαϊκά και απάνθρωπα μέτρα που προτείνει η Τρόικα. 


                  Η κοινωνία μας δεν αντέχει άλλη ανεργία, άλλη λιτότητα, άλλη φτώχεια.

                                            Ας τα στηρίξουμε με την παρουσία μας.
                                                                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου