Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Αναπτύσσουμε δράση για τα παιδιά των ανέργων συναδέλφων μας δωρεάν μαθήματα στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας με Εθελοντές δασκάλους και καθηγητές










Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Είναι γεγονός ότι στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, οι εργαζόμενοι βρίσκονται με την πλάτη    στον τοίχο, βιώνοντας την ανατροπή και την ακύρωση του εργατικού θεσμικού πλαισίου και των  συλλογικών συμβάσεων εργασίας.


Περαιτέρω οι μείωσης των μισθών και των συντάξεων, οι ευέλικτες μορφές εργασίες, οι μείωσης  προσωπικού , η αύξηση της φορολογίας , αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες που  γονατίζουν σήμερα τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις  καθημερινές τους ανάγκες πόσο μάλλον σε ανάγκες που αφορούν τις δραστηριότητες ή και τα  μαθήματα των παιδιών τους.

  Το καταναλωτικό κίνημα δημιουργήθηκε από τα σπλάχνα των συνδικάτων . Είναι η  ίδια   η    δύναμη των εργαζομένων που αφουγκράζεται και αποτιμά  τις ανάγκες της  τάξης  μας.   Έτσι,   οφείλουμε να προβούμε  σε δράσεις ώστε προασπίσουμε, να ενισχύσουμε και να δημιουργήσουμε   ένα δίχτυ προστασίας στις  ανάγκες και στο εισόδημα  των συνταξιούχων και εργαζομένων και  κυρίως όσων βρίσκονται σε δυσμενέστερη κατάσταση από όλους μας, δηλαδή τους ανέργους.
  
Η δράση που πρόκειται να αναπτύξει η Ένωση Καταναλωτών, σε συνεργασία, με  τοπικούς  φορείς και πάντα με την αμφίδρομη συνεργασία του  Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, είναι η  εξεύρεση και συντονισμός δασκάλων και καθηγητών εθελοντών, συνταξιούχων και εργαζομένων  οι οποίοι θα προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου. Περαιτέρω θα μπορούσαμε να επεκταθούμε ακόμα και στην δημιουργική απασχόληση  των    μαθητών μουσική, ζωγραφική  κλπ.
  
Το Εργατικό Κέντρο διαθέτει χώρους ώστε να οργανώσουν τη δράση με τίτλο << Μην αφήσουμε  την κρίση να καταστρέψει το μέλλον των παιδιών μας>>.  Μια δράση  που  δημιουργεί  αλυσίδα  στήριξης και  αλληλεγγύης σε όλους τους συναδέλφους  που την έχουνε ανάγκη.
    Είμαστε  στην διάθεση  σας για κάθε πληροφορία


Τηλ: 210  5546321    fax:  210  5542067
Δευτέρα  έως  Πέμπτη  ώρα 17:00 – 19:30
Email: elefsina.peeke@gmail.com


ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΝΕΚ. ΑΛΕΞΑΚΗΣ                                                                                ΝΙΚ.  ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ



ΠΗΓΗ:enosikatanalotonelefsinas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου