Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Λιώνουν οι Ελληνες για να καλοπερνούν τα λαμογια του Λουξεμβουργου και οι Γερμανοί


Τη μεγάλη πτώση της πραγματικής ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ που υπέστην τα ελληνικά νοικοκυριά στο διάστημα 2011-2013 καταδεικνύουν τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα η πραγματική ατομική κατανάλωση ως ποσοστό της αγοραστικής δύναμης μειώθηκε από το 89% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2011, στο 84% το 2012 και στο 83% το 2013.
Το υψηλότερο επίπεδο ατομικής κατανάλωσης ανά κάτοικο στην Ε.Ε. των 28 για το 2013 καταγράφτηκε στο Λουξεμβούργο, ξεπερνώντας κατά 35% τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η Γερμανία και η Αυστρία ήταν περίπου 20% πάνω από το μέσο όρο και οι Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία και Βέλγιο μεταξύ 10-15% πάνω από το μέσο όρο. Αντίθετα, σε Ιρλανδία, Κύπρο και Ισπανία το επίπεδο ατομικής κατανάλωσης υπολειπόταν μέχρι και 10% από το μέσο όρο, ενώ σε Πορτογαλία, Μάλτα και Ελλάδα μεταξύ 10-20%.

Οι πολιτικές λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης, οι δυσβάσταχτοι -και πολλές φορές αντισυνταγματικοί- φόροι και οι συνεχείς περικοπές στα εισοδήματα των νοικοκυριών, κατατάσσουν την Ελλάδα σε πολύ δυσμενή θέση μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων μας στον τομέα της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ αγοραστικής δύναμης των πολιτών 


ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου