Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

«Κυνηγητό» και πρόστιμα για μη εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών

«Κυνηγητό» και πρόστιμα για μη εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών
«Τσουχτερά» πρόστιμα  για παραβάσεις των διατάξεων που αφορούν στα ολοκληρωμένα συστήματα παρακολούθησης εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, επέβαλαν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Τα πρώτα πρόστιμα  επεβλήθησαν σε πρατήρια καυσίμων στην Κρήτη αλλά και σε εγκαταστάτες του συστήματος από την Αθήνα. Ξεκινούν από 25.000 και ξεπερνούν και τις 50.000 ανά παραβάτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η «ταρίφα» για μη εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών στο πρατήριο ανέρχεται στα 50.000 ευρώ.

Ενδεικτικά:

-          τρεις πρατηριούχοι στο νομό Ηρακλείου δέχτηκαν πρόστιμο 50.000 ευρώ επειδή τον Ιούλιο πιάστηκαν να μην έχουν εγκαταστήσει το νέο σύστημα. Άσκησαν όμως ενδικοφανή  προσφυγή και εγκατέστησαν το σύστημα, με αποτέλεσμα το πρόστιμο τελικώς να ακυρωθεί.

-          γνωστή εταιρία λογισμικού και πληροφορικής, που έχει αναλάβει την εγκατάσταση συστημάτων εισροών-εκροών καυσίμων στα πρατήρια, πιάστηκε για σωρεία παραβάσεων. Της καταλογίστηκαν παραβάσεις για πλημμελή λήψη μέτρων για τον έλεγχο και ταυτοποίηση του λογισμικού, ψευδή δήλωση ότι το λογισμικό πληροί τις απαιτήσεις της νομοθεσίας κλπ. Το πρόστιμο ανήλθε στα 55.000 ευρώ, η εταιρία έκανε προσφυγή αλλά απερρίφθη.

-          Άλλος εγκαταστάτης ελέγχεται επειδή, με τη συνεργασία του, επιτρεπόταν, μέσω του λογισμικού του, η αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, μέσω δεξαμενών και αντλιών του πρατηρίου υγρών καυσίμων, που δεν συνδέονταν με το σύστημα εισροών-εκροών! Το πρόστιμο για την «πατέντα» έφτασε στα 50.000 ευρώ και η σχετική προσφυγή απερρίφθη.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα πρόστιμα στα Σχετικά Αρχεία


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου