Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχίζεται η πτώση στο πετρέλαιο - Έπεσε στα 52,93 δολ.


Λίγο πριν την εκπνοή του έτους και η πτώση στην πετρελαϊκή αγορά συνεχίζεται.
Ειδικότερα, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκη, τα futures του αργού τύπου light sweet παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχωρούν 1,15 δολ. ή 2,2% στα 52,93 δολ. το βαρέλι. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου, το αργό τύπου brent σημειώνει πτώση 1,85 δολ. ή 3,2% στα 56,05 δολ. το βαρέλι.
Στο αρνητικό κλίμα συμβάλουν και τα στοιχεία για τον κινεζικό μεταποιητικό PMI της HSBC, ο οποίος μειώθηκε το Δεκέμβριο στις 49,6 μονάδες από τις 50 το Νοέμβριο. Σημειώνεται ότι τα μεγέθη κάτω από τις 50 μονάδες δείχνουν συρρίκνωση της δραστηριότητας σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ πάνω από τις 50 ανάπτυξη.
Η Κίνα αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου παγκοσμίως και ο μεταποιητικός της κλάδου αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος της κινεζικής κατανάλωσης καυσίμων.
Αργά το βράδυ της Τρίτης, το American Petroleum Institute ανακοίνωσε ότι τα εβδομαδιαία συνολικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 760.000 βαρέλια και τα αποθέματα στο κέντρο διανομής Κούσινγκ στην Οκλαχόμα αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου