Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Υπέρ της δημιουργίας Ινστιτούτου Πετρελαίου στην Καβάλα η Energean Oil & Gas


Την πρόταση του Προέδρου του ΤΕΙ Καβάλας κ. Αθανάσιου Μητρόπουλου, η οποία υποβλήθηκε επισήμως προς το υπουργείο Παιδείας με αντικείμενο τη δημιουργία Ινστιτούτου Πετρελαίου στην πόλη και την ένταξή του στο νέο Ερευνητικό Κέντρο ΑΜΘ-Καραθεοδωρή, στηρίζει η Energean Oil & Gas.
Η εταιρεία επισημαίνει ότι τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 χρόνια η παραγωγή πετρελαίου από τον Πρίνο θα εξακολουθήσει να είναι η μοναδική στην Ελλάδα, ενώ η Καβάλα αποτελεί πλέον τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς ένα απόλυτα θετικό σημείο αναφοράς για τον εγχώριο τομέα υδρογονανθράκων και τις προοπτικές ανάπτυξής του.
Σχετικά με το θέμα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας δήλωσε τα εξής: «Η Energean Oil & Gas έχει επιτύχει την αναβίωση της πετρελαϊκής παραγωγής στον κόλπο της Καβάλας και έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος μέσα σε μια ιδιαίτερα αρνητική οικονομική συγκυρία, με στόχο την αύξηση της παραγωγής και την παράταση της ζωής των κοιτασμάτων του Πρίνου για τα επόμενα τουλάχιστον 15 χρόνια, με προφανή οφέλη για την απασχόληση και την τοπική κοινωνία. Η δραστηριότητά μας στον Πρίνο βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των παρουσιάσεων και των ενημερώσεων που πραγματοποιούμε στις περιοχές των Ιωαννίνων και του Κατακόλου, στις οποίες η Energean Oil & Gas πρόκειται να ξεκινήσει έρευνες, καθώς και στο εξωτερικό. Η δε επιτυχής συνύπαρξή της επί τριάντα και πλέον χρόνια με την τουριστική και αλιευτική δραστηριότητα, σε έναν ιδιαίτερου περιβαλλοντικού κάλλους τόπο, αποτελεί και το βασικότερο επιχείρημα στην προσπάθεια που γίνεται να αναπτυχθεί η πετρελαϊκή δραστηριότητα και σε νέες περιοχές της χώρας, προς όφελος της οικονομίας και των πολιτών. Η δημιουργία και λειτουργία οποιουδήποτε ινστιτούτου και εκπαιδευτικού οργανισμού είναι προφανές ότι πρέπει να συνδυάζεται με τις ανάγκες της παραγωγικής δραστηριότητας και τις προοπτικές απασχόλησης, γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμα είναι η συσσώρευση όλο και περισσότερων νέων στις στρατιές των ανέργων που έχουν κατακλύσει την ελληνική κοινωνία. Η Energean Oil & Gas είναι η μοναδική επιχείρηση που όλα τα τελευταία χρόνια απορροφά στελέχη και εργαζόμενους με ειδικότητες στον τομέα των υδρογονανθράκων με άξονα την παραγωγή του Πρίνου. Η εταιρεία μας θεωρεί ως αυτονόητο να παραμείνει η πόλη της Καβάλας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες και θεωρεί την πρόταση του Προέδρου του ΤΕΙ Καβάλας ως μία εξέλιξη που συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil κ. Δημήτρης Γόντικας επεσήμανε: «Η εταιρεία μας έχει υποστηρίξει πάνω από 60 μετεκπαιδεύσεις αποφοίτων του ΤΕΙ Καβάλας και σε αυτήν απασχολούνται ήδη 26 εξ αυτών. Η εμπειρία από τη συνεργασία με το ΤΕΙ Καβάλας είναι ιδιαίτερα θετική και συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενώ η δημιουργία ενός Ινστιτούτου Πετρελαίου στην πόλη, είναι σαφές ότι θα συνδράμει ακόμη περισσότερο στην ανάδειξη του επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού των επόμενων γενεών, θα συσσωρεύσει πολύτιμη τεχνογνωσία στην περιοχή και θα ενισχύσει τις προοπτικές παραμονής και απασχόλησης της νεολαίας στο νομό της Καβάλας σε μία περίοδο κατά την οποία οι τοπικές κοινωνίες σε όλη την χώρα χάνουν πολύτιμο για την μελλοντική ανάπτυξή τους ανθρώπινο κεφάλαιο».
Όπως σημειώνει η ίδια η εταιρεία, «η Energean Oil & Gas βρίσκεται στη διάθεση του ΤΕΙ Καβάλας για την προώθηση του συγκεκριμένου αιτήματος και για την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου η πρόταση για τη δημιουργία Ινστιτούτου Πετρελαίου στην Καβάλα να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής υποστήριξης από τους θεσμικούς φορείς και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας».



ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου