Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ


Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Έχουµε ήδη µπει στον πέµπτο χρόνο µνηµονίων και νοµοθετικών ρυθµίσεων που έχουν σαν µοναδικό στόχο την οικονοµική εξαθλίωση και φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.
Η ανεργία, η φτώχεια, η µείωση µισθών και συντάξεων,η συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωµάτων (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια), η φορολογική λεηλασία µας γυρίζουν σε προηγούµενες σκοτεινές εποχές. Ο στόχος της συγκυβέρνησης (Ν∆– ΠΑΣΟΚ), Ε.Ε. και ∆ΝΤ είναι η συνεχής αποδιάρθρωση (αποδόµηση) τωνκοινωνικών και εργατικών δικαιωµάτων, του κοινωνικού ιστού του κράτους.
Αυτές τις µέρες κατατέθηκε ο προϋπολογισµός του 2015, πιστός στους µνηµονιακούς στόχους, όπου συνεχίζονται οι περικοπές για κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, παιδεία και δηµόσιες δαπάνες, ενώ συνεχίζεται η αλόγιστη φοροεπιδροµή. Ταυτόχρονα µπαίνει στο στόχαστρο ο συνδικαλιστικός νόµος 1264/82 καταργώντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες µε µοναδικό σκοπό τη χειραγώγηση και τη φίµωση των εργαζοµένων, την κατάργηση των κατοχυρωµένων δικαιωµάτων της απεργίας και του συνδικαλισµού.
Στις 27 Νοέµβρη Αντιστεκόµαστε, Αντιδρούµε και Απεργούµε κατά της φορολογικής επιδροµής και των αντεργατικών νόµων που συνεχίζει να ψηφίζει και να εφαρµόζει η κυβέρνηση καταργώντας κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.
Κάθε εργαζόµενος και άνεργος, συνταξιούχος, νέος και νέα, θα πρέπει να µετατρέψει την οργή του σε αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή.
Καλούµε λοιπόν όλους τους συναδέλφους να δώσουν βροντερό παρόν, διαψεύδοντας για µια ακόµη φορά όλους όσους επιµένουν, σε πείσµα των καιρών, να λαϊκίζουν, να λασπολογούν, να µας µιζεριάζουν τη ζωή. Οι άθλιοι χαρακτηρισµοί περί εργοδοτικού προεδρείου, περί συνδιαλλαγών µε την εργοδοσία και ένα σωρό άλλες ελεεινές συκοφαντίες, το µόνο που καταφέρνουν είναι να ρίχνουν νερό στο µύλο των επιβαλλόµενων κυβερνητικών επιλογών αλλά και να χαρακτηρίζουν συνδικαλιστικές παρατάξεις από γραφικές έως επικίνδυνες. Παλεύουµε να αντισταθούµε µε όρους
νίκης στην επιχειρούµενη ισοπέδωση της δυνατότητας άσκησης του συνταγµατικά
κατοχυρωµένου µας δικαιώµατος στο συνδικαλισµό και κάποιοι προσπαθούν να µας θυµίσουν το για ποιο λόγο έφτασαν τα πράγµατα ως εδώ και γιατί στο προεδρείο του ΠΣΕΕΠ σήµερα είναι δυο ανεξάρτητες αλλά υπεύθυνα πολιτικοποιηµένες συνδικαλιστικές παρατάξεις. Το να θυµόµαστε βέβαια δεν είναι κακό, τη συγκεκριµένη όµως χρονική στιγµή είναι τουλάχιστον άκαιρο και επιεικώς άκοµψο. Οι εποχές του Γαλλικού, του Ρωσικού και του Αγγλικού κόµµατος στην Ελλάδα του σήµερα, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί καθώς και η εξουσία του κάθε λογής Κωλέττη και
Μαυροκορδάτου στους οποίους είχαν µάθει µια ζωή να αναφέρονται ευλαβικά.
Απέναντι µας έχουµε πτωχευµένες κυβερνητικές επιλογές, αχόρταγες και άπληστες εργοδοσίες, σάπιες και ένοχες νοοτροπίες. Οφείλουµε όλοι οι εργαζόµενοι να είµαστε δίπλα ο ένας στον άλλο και όχι απέναντι όπως κάποιοι θέλουν. Αυτό είναι που προέχει αυτή τη στιγµή. Τα υπόλοιπα θα έχουµε χρόνο να τα βρούµε. Σύντοµα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - Α∆Ε∆Υ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και ώρα
11:00 π.µ. (σηµείο συνάντησης Μετρό)

                         ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΝΤΙ∆ΡΟΥΜΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
                       ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ



ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου