Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Η Eλλάδα παράγει το ποιοτικότερο ντίζελ!

Η Eλλάδα παράγει το ποιοτικότερο ντίζελ!
«Μα αυτό δεν είναι ντίζελ, αυτό μοιάζει περισσότερο με ούζο ή τσίπουρο». Έτσι αντιδράσαμε, όταν μας παρουσίασαν οι υπεύθυνοι των Διυλιστηρίων Ελευσίνας ένα μπουκάλι ντίζελ 57 κετανίων, που παράγεται στις εγκαταστάσεις τους. Το συγκεκριμένο καύσιμο θεωρείται το κορυφαίο στην παγκόσμια αγορά, όπου ο μέσος αριθμός κετανίων για το πετρέλαιο κίνησης κυμαίνεται συνήθως στα 51 (στις ΗΠΑ είναι ακόμη χαμηλότερος). Οι διαφορές μεταξύ των δύο ποιοτήτων καυσίμου φαίνονται και οπτικά, καθώς το πετρέλαιο των 57 κετανίων είναι διάφανο σαν κρητική ρακή, ενώ εκείνο των 51 έχει ένα πρασινογάλαζο χρώμα.
Αυτό που ενδιαφέρει ωστόσο τον καταναλωτή, είναι ότι το αναβαθμισμένο ντίζελ προσφέρει καλύτερες καύσεις, ομαλότερη και πιο αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα και οικονομικότερη κατανάλωση, ενώ καθαρίζει πέντε φορές αποδοτικότερα τα μηχανικά μέρη από το απλό πετρέλαιο κίνησης και τους εξασφαλίζει υψηλότερη μακροβιότητα.
Γιαυτό και το BP Ultimate Diesel κάνει στην κυριολεξία θραύση στην ελληνική αγορά. Η επιτυχία του κορυφαίας ποιότητας ντίζελ εξέπληξε ευχάριστα και τους ίδιους τους ανθρώπους της BP στην Ελλάδα, αφού περίπου τα ¾ του πετρελαίου κίνησης που πωλούν, είναι Ultimate Diesel. Διόλου περίεργο βέβαια, καθώς με ένα φουλάρισμα του Ι.Χ. με το συγκεκριμένο πετρέλαιο διανύει το όχημα έως και 42 χιλιόμετρα περισσότερα σε σχέση με το απλό ντίζελ. Να σημειώσουμε επίσης, ότι με τη χρήση της BP Ultimate Diesel καθαρίζεται τόσο καλά ο κινητήρας, ώστε να διατηρείται η αρχική του απόδοση σε ποσοστό έως και 99%.
Για να φτάσουμε ωστόσο από τα ντουμάνια καπνού, που έβγαιναν από τις εξατμίσεις των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στη χώρα μας πριν λίγα χρόνια, στο καλύτερο πετρέλαιο κίνησης στον κόσμο, έπρεπε να αναβαθμιστεί και να επεκταθεί το Διυλιστήριο Ελευσίνας με μία επένδυση-μαμούθ ύψους 1,42 δις ευρώ. Οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ λειτουργούν από το 2012, παράγουν γύρω στα 100.000 βαρέλια ντίζελ την ημέρα και θεωρούνται πρωτοποριακές όσον αφορά στις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές τους.
Προσωπικά εντυπωσιάστηκα κατά την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις από την καθαριότητα (δεν υπήρχε ούτε σκουπιδάκι) και από την απουσία οποιασδήποτε δυσάρεστης οσμής. Δεν μιλάω βέβαια για τον επαγγελματισμό και τις ικανότητες των περίπου 400 εργαζομένων σε πέντε βάρδιες, 24 ώρες την ημέρα και 365 ημέρες τον χρόνο. Να συμπληρώσω, ότι σημαντικά τμήματα αυτού του έργου υψηλότατης τεχνολογίας κατασκευάστηκαν από ελληνικές επιχειρήσεις!


ΠΗΓΗ:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου