Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πού "βλέπει" τις τιμές του Brent μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η HSBC

Πού "βλέπει" τις τιμές του Brent μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η HSBC
Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την τιμή του Brent το 2015 η HSBC στα 90 δολάρια ανά βαρέλι από τα 95 δολάρια προηγουμένως καθώς οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν την πτώση σε επίπεδα που έχουν να βρεθούν από το 2010.

H HSBC αναφέρει ως καταλύτη για την μεσοπρόθεσμη πορεία των τιμών τη συνάντηση του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) στις 27 Νοεμβρίου, καθώς εάν υπα΄ρξει δέσμευση μείωσης της παραγωγής θα στείλει το Brent πάνω κάτω στα 90 δολάρια περίπου. Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη δεν φαίνεται πολύ πιθανή. Εάν από την άλλη πλευρά, οι χώρες του OPEC δεσμευτούν σε γενικές γραμμές να μειώσουν την παραγωγή χωρίς να παραθέσουν μάξιμουμ όγκο, τότε οι τιμές θα σταθεροποιηθούν πέριξ των 80 δολαρίων.

Αντίθετα, εάν δεν υπάρξει καμία δέσμευση και οι χώρες κρατήσουν στάση αναμονής , τότε η πτώση στην τιμή μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη μεσοπρόθεσμα.

Οι τρέχουσες εκτιμήσεις πάντως υποστηρίζουν πάντως ότι ο OPEC θα μειώσει την παραγωγή του κατά τουλάχιστον 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα για να ισορροπήσει την αγορά πετρελαίου το 2015.

Την ίδια στιγμή, η HSBC σημειώνει ότι η μεσοπρόθεσμη πτώση των τιμών μπορεί να ενισχύσει μια ανοδική τάση στα 95-100 δολάρια ανά βαρέλι μακροπρόθεσμα.



ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου