Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι γεγονός ότι οι αθρόες – και πολλές φορές άκριτες - αποχωρήσεις συναδέλφων τα τελευταία χρόνια, έχουν σαν αποτέλεσμα την εργολαβοποίηση πολλών θέσεων εργασίας.
Θέσεις και πόστα που καλύπτονταν από μόνιμο προσωπικό, τώρα καλύπτονται πλέον από «συνεργάτες» οι οποίοι κοστίζουν λιγότερο και δεν απαιτούν τίποτε.

Το πλέον περίεργο όμως είναι να υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό των ΕΛΠΕ, να υπάρχει όρεξη για δουλειά και προσφορά στην εταιρία και αντί αυτού να προσλαμβάνεται εργολαβικό  προσωπικό για κάλυψη θέσεων.

Συγκεκριμένη αναφορά γίνεται για το Χημείο των ΒΕΑ όπου υπάρχουν αρκετοί Τεχνολόγοι Πετρελαίου οι οποίοι ενώ μπορούν να παρέχουν εξειδικευμένη εργασία υψηλής ποιότητας, παραμερίζονται συστηματικά από «εξωτερικούς συνεργάτες».

Ειδικότερα στο εργαστήριο αποστάξεων κενού, στο οποίο γίνεται και η αναλύση της ατμοσφαιρικής απόσταξης, αυτή γίνεται αποκλειστικά και μόνον από συγκεκριμένο – και προφανώς «αναντικατάστατο» - εργαζόμενο σε εργολάβο.


Επειδή πρόκειται για πολύ σημαντική ανάλυση που καθορίζει τον συνολικό προγραμματισμό παραγωγής του Διυλιστηρίου, την ευθύνη της είχε ανέκαθεν έμπειρος Τεχνολόγος Πετρελαίου του Τμήματος Χημείου, παλαιότερα δε το πλέον έμπειρο προσωπικό.
Τη συγκεκριμένη ανάλυση έχουν ζητήσει να αναλάβουν – αφού προηγουμένως εκπαιδευτούν - οι Τεχνολόγοι του Τμήματος αλλά δυστυχώς το δίκαιο αίτημα τους δεν έχει εισακουστεί.
Σημειώνεται δε ότι πρόσφατα ο συγκεκριμένος συνεργάτης κλήθηκε να διακόψει την υποχρεωτική άδεια που λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε εργολάβο προκειμένου να εκτελέσει την ανάλυση και μάλιστα με άδεια εισόδου επισκέπτη.

Προφανώς εδώ τίθεται και θέμα παραβίασης των κανόνων ασφάλειας δεδομένου ότι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να εκτελούν εργασίες εντός των εγκαταστάσεων.  Σε περίπτωση δε που συμβεί  το απευκταίο, δηλαδή ατύχημα ποιος θα πάρει την σχετική ευθύνη?

Αποδεχόμαστε και θα παρακολουθούμε την διαβεβαίωση που δόθηκε στο τελευταίο ΔΣ του σωματείου από τον Γ. Γραμματέα για άμεση επίλυση του θέματος, μετά από συνεννόηση που είχε με τον προϊστάμενο του Χημείου. Τέλος καλούμε το σωματείο, τις παρατάξεις και τους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ να διαφυλάξουμε την εργασία και την αξιοπρέπεια μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου