Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Η Σουηδία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα καταργήσει τα μετρητά!

apati_internet
Η Σουηδία θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα καταργήσει τα μετρητά και οι οικονομικές συναλλαγές θα πραγματοποιούνται διαμέσου χρεωστικών καρτών ή ηλεκτρονικά!
Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις σε έκθεση της Σουηδικής Ομοσπονδίας ήδη τέσσερις στις πέντε συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά ή με χρεωστική κάρτα.
. Ο βοηθός καθηγητής βιομηχανικής δυναμικής στο Βασιλικό Ινσιτούτο Τεχνολογίας της Σουηδίας, μάλιστα, τονίζει ότι «η Σουηδία και η υπόλοιπη Σκανδιναβία είναι στην πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τις συναλλαγές χωρίς ρευστό». Βάσει στοιχείων έρευνας που έκανε, οι Σουηδοί πραγματοποιούν κατά μέσο όρο 260 συναλλαγές με πιστωτική κάρτα κάθε χρόνο, ενώ ηλεκτρονικά συστήματα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να μεταφέρουν χρήματα μέσω κινητών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι άστεγοι που πωλούν το περιοδικό που εκδίδουν για να ζήσουν (κάτι αντίστοιχο με την ελληνική «Σχεδία») έχουν εφοδιαστεί με τα ειδικά μηχανήμτα και δέχονται πιστωτικές για τον εξής πολύ απλό λόγο: Δεν μπορούσαν να πουλήσουν το περιοδικό τους γιατί, πολύ απλά, κανείς δεν είχε επάνω του μετρητά.


ΠΗΓΗ:crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου