Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΠΕ: Τιμή στόχο 7,2 ευρώ από την Deutsche Bank και 6 ευρώ από την Barclays

ΕΛΠΕ: Τιμή στόχο 7,2 ευρώ από την Deutsche Bank και 6 ευρώ από την Barclays
Θετικό αντίκτυπο είχαν τα χθεσινά αποτελέσματα του 9μηνου των Ελληνικών Πετρελαίων καθώς ήδη εκθέσεις δίνουν σύσταση αγοράς και αυξημένη τιμή αγοράς.

Η Deutsche Bank έδωσε τιμή – στόχο τα 7,20 ευρώ και σύσταση "αγοράς" ("buy"). Αιτία τα βελτιωμένα αποτελέσματα απο το διυλιστήριο της Ελευσίνας «που δεν επιδρά συνολικά στους όγκους παραγωγής, αλλά δίνει και ένα καλύτερο μίγμα στις πωλήσεις», όπως αναφέρει η ανάλυση.

Τα αποτελέσματα, πάντως, είναι πάνω απο τις προβλέψεις όπως τονίζει ο τίτλος της ανάλυσης και πίσω απο την άνοδο των κερδών κρύβεται η βελτίωση στα περιθώρια διύλισης.  
 
Μέρισμα 0,21 ευρώ ( μερισματική απόδοση 5% στην τρέχουσα τιμή) αναμένει απο τα ΕΛ.ΠΕ η Barclays η οποία έδωσε επίσης σύσταση αγοράς και τιμή- στόχο στα 6 ευρώ. Σύμφωνα με την Barclays «κάτι περίεργο συνέβη τις πρόσφατες εβδομάδες στα περιθώρια διύλισης που διέψευσαν τις προβλέψεις».

Σε επίπεδο λειτουργικού κέρδους, τα ΕΛ.ΠΕ εμφάνισαν διπλάσια αύξηση ενω παράλληλα το μήνυμα του διυλιστηρίου είναι ο έλεγχος του κόστους.



ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου