Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

OPEC: Με τις τιμές αυτές δεν είναι βιώσιμη η μισή σχιστολιθική παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ


Η υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου θα μπορούσε να οδηγήσει την μισή παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ εκτός λειτουργίας, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
Μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο, ο Αμπντάλα αλ-Μπαντρί, γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, δήλωσε ότι «στην τρέχουσα τιμή, το 50% του σχιστολιθικού πετρελαίου θα είναι εκτός της αγοράς».
Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι γεωτρήσεις σχιστολιθικού πετρελαίου χρειάζονται σε γενικές γραμμές τιμές μεταξύ 90 δολ. και 100 δολ. το βαρέλι για να είναι βιώσιμες οικονομικά. Η εκτίμηση αυτή του ΟΠΕΚ είναι υψηλότερη σε σύγκριση με τις περισσότερες εκτιμήσεις στην αγορά, με την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) να σημειώνει ότι η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου είναι βιώσιμη στα 80 δολ. το βαρέλι.
Ο Μπαντρι δήλωσε ωστόσο ότι ο αντίκτυπος από τις χαμηλότερες τιμές θα γίνει αισθητός από το επόμενο έτος καθώς οι περισσότερες εταιρείες έχουν συμβόλαια αντιστάθμισης του κινδύνου έναντι μιας υποχώρησης των τιμών.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου