Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Morgan Stanley: Πνίγεται στο σχιστολιθικό πετρέλαιο η Αργεντινή

Morgan Stanley: Πνίγεται στο σχιστολιθικό πετρέλαιο η Αργεντινή
Η Αργεντινή θα μπορούσε να κάνει την επανάσταση στην παραγωγή πετρελαίου και συγκεκριμένα του σχιστολιθικού πετρελαίου, σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, υπάρχουν ενδείξεις ότι στην Αργεντινή βρίσκεται η μεγαλύτερη και η πλέον προσβάσιμη ποσότητα σχιστολιθικού αερίου, στην Λατινική Αμερική και από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα το κόστος για την εξόρυξη του μαύρου χρυσού είναι το χαμηλότερο.


Η περιοχή Vaca Muerta της Αργεντινής έχει κοινά χαρακτηριστικά με μία από τις πλουσιότερες περιοχές των ΗΠΑ σε σχιστολιθικό πετρέλαιο το Eagle Ford στο Τέξας.

Η πιο πλούσια περιοχή σε πετρέλαιο στην Αργεντινή είναι η Loma Campana που ήδη παράγει 21.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα και εκμεταλλεύεται από τις YPF και Chevron.


Η οικονομία της Αργεντινής δεν είναι στην καλύτερή της κατάσταση τελευταία, με την πρόεδρο της χώρας Cristina Fernández de Kirchner να έχει εθνικοποιήσει τις πετρελαιοπηγές με αποτέλεσμα την δραστική μείωση της παραγωγής, αφού η κίνηση αυτή φόβισε τους επενδυτές.

Το νομικό πλαίσιο άλλαξε τελευταία, δίνοντας ανάσα ζωής στην πετρελαϊκή παραγωγή της Αργεντινής, αφού με μία επένδυση άνω των 250 εκατ. δολαρίων ο επενδυτής μπορεί να εξάγει στις διεθνείς αγορές το 1/5 της παραγωγής του αφορολόγητα, πράγμα που αναμένεται να φέρει νέους ξένους επενδυτές.

Σύμφωνα με τον businessinsider oι ΗΠΑ θα σε λίγους μήνες θα γίνουν οι μεγαλύτερη παραγωγός χώρα πετρελαίου, αν όμως επαληθευθεί τη έκθεση της Morgan Stanley τότε έρχονται "χαρούμενες μέρες" και στο Μπουένος Άιρες. 




ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου