Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Σύστημα εισροών –εκροών στις δεξαμενές της εγκατέστησε… εθελοντικά η AVIN


Πρώτη, περίπου ενάμιση χρόνο πριν την καταληκτική ημερομηνία που θέτει ο νόμος, η εταιρεία AVIN προχώρησε στην εισαγωγή συστήματος εισροών -εκροών στις εγκαταστάσεις της στους Αγίους Θεοδώρους.
Το σύστημα αποτελείται από ειδικό λογισμικό και εξοπλισμό μέσω των οποίων καταγράφεται σε κάθε δεξαμενή, ανά πάσα στιγμή και με απόλυτη ακρίβεια, η στάθμη, η θερμοκρασία και η πυκνότητα του καυσίμου, ενώ μέσω μετρητών ακριβείας στις νησίδες φόρτωσης καταγράφεται και πιστοποιείται συνεχώς η παραδιδόμενη ποσότητα καυσίμων.
Το σύστημα εισροών-εκροών αποθηκεύει όλα τα στοιχεία φορτώσεων (ποσότητες, θερμοκρασίες κλπ.) σε ειδικά ηλεκτρονικά μέσα τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές. Βεβαίως, στο βαθμό που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα όλες οι εταιρείες πετρελαιοειδών στην εγκατάσταση ανάλογων συστημάτων, δεν υπάρχει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η δυνατότητα υποδοχής και επεξεργασίας – αξιοποίησης των στοιχείων. «Εμείς πάντως είμαστε ήδη στη δεύτερη φάση, δηλαδή στη δοκιμαστική λειτουργία της διαδικασίας μεταβίβασης των στοιχείων στην πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας», δηλώνει στο energypress ο Γενικός Διευθυντής της AVIN κ. Μιλτιάδης Μπαμπίλης.
Όπως τονίζει, «με την εισαγωγή του συστήματος εισροών – εκροών στις εγκαταστάσεις μας κλείνει ο κύκλος ελέγχου από τη δεξαμενή μέχρι και την αντλία. Θέλουμε ο πελάτης να έρχεται στην AVIN και να είναι απολύτως βέβαιος για το προϊόν που παίρνει». Πρακτικά υπάρχει πλέον για τα καύσιμα της AVIN, περιλαμβανομένου και του πετρελαίου θέρμανσης του οποίου ξεκινάει αύριο η διάθεση, απόλυτος έλεγχος σε κάθε στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας, από την εγκατάσταση μέχρι και τον τελικό καταναλωτή.  Τα εργαλεία για να επιτευχθεί ο απόλυτος έλεγχος είναι:
Η εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών στην εγκατάσταση των Αγίων Θεοδώρων
Η  μεταφορά των καυσίμων σε σφραγισμένα και εξοπλισμένα με GPS βυτία
Η πλήρης λειτουργία του συστήματος εισροών-εκροών σε όλα τα πρατήρια
Άρα, «η AVIN είναι σε θέση να διασφαλίζει ότι ο πελάτης στα πρατήριά της παίρνει, όχι μόνον ποιοτικά κορυφαίο προϊόν, αλλά και ακριβώς την ποσότητα που πληρώνει», δηλώνει ο κ. Μπαμπίλης.
Η εταιρεία θα αξιοποιήσει επικοινωνιακά την πρωτοβουλία της καθώς αποτελεί ισχυρό εφόδιο στον εμπορικό ανταγωνισμό, ωστόσο, όπως λέει ο γενικός της διευθυντής «η κίνησή μας δεν είναι επικοινωνιακή. Ανέκαθεν η AVIN έκανε ότι έπρεπε για να διασφαλίσει τον καταναλωτή ως μια σοβαρή εταιρεία με σεβασμό στους καταναλωτές και τους συνεργάτες της» και υπενθυμίζει ότι, μεταξύ άλλων, εγκατέστησε GPS και κάμερες στα βυτιοφόρα της πολύ πριν το επιβάλλει ο νόμος, ενώ κάνει πολλαπλούς αφανείς και εμφανείς ελέγχους στα πρατήρια του δικτύου της.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η εγκατάσταση συστήματος εισροών -εκροών στις δεξαμενές στους Αγίους Θεοδώρους αναμένεται να έχει και συνολικότερη εξυγιαντική επιρροή στην αγορά, αφού από τις εγκαταστάσεις αυτές προμηθεύονται και άλλες εταιρείες και έμποροι πετρελαιοειδών.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου