Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

H ANAKOINΩΣΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΕ ΒΕΕ .ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ...



                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                  23/07/2014
Εργαζόμενες και εργαζόμενοι η Ε.Υ.Α.Ε είναι ένας θεσμός μεγάλης σημασίας για τους εργαζομένους . Ένας θεσμός του οποίου η αρμοδιότητα είναι να ελέγχει και να καταγγέλλει ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας.
Εν ολίγης ένα ακόμη δυνατό εργαλείο σε συνδυασμό  πάντα με ένα δυνατό σωματείο.
Είναι απαράδεκτο ο πρόεδρος του συνδικάτου για να καλύψει προφανώς δικά του αδιέξοδα να καταφέρεται με αήθη τρόπο κατά της Ε.Υ.Α.Ε  ΒΕΕ και του Συντονιστή της.
Τον καλούμε να ασχοληθεί με προβλήματα των εργαζομένων ως οφείλει  και να σταματήσει να λασπολογεί οτιδήποτε δεν του ανήκει και δεν μπορεί να χειραγωγήσει.
Είναι τουλάχιστον άκομψο ο Πρόεδρος να αδειάζει και τον εκπρόσωπο του ΠΣΕΕΠ και Οργανωτικό Γραμματέα , που συμμετείχε στην διαδικασία και μάλιστα ήταν αρνητική η θέση του ως προς αυτό το ζήτημα απέναντι στην εταιρία. Εμπλέκει και  τον συνάδελφο εργοδηγό της μονάδος που ήταν πλήρης ενημερωμένος από εμάς ότι το θέμα της έγκρισης άδειας εργασίας από εργολαβικό προσωπικό πρέπει να σταματήσει , να μην εγκρίνει ως εργοδηγός διότι είναι έκθετος χωρίς να υπάρχουν αποκλίσεις για τις  διαδικασίες , επίσης ότι αναδείξαμε το θέμα στις Α & Β τριμηνιαίες Συσκέψεις για την υγιεινή και ασφάλεια στις ΒΕΕ.  Πραγματοποιήθηκαν στις 19/06/2014 υπάρχουν τα πρακτικά αναρτημένα στο INTRANET από τις 03/07/2014  ( Έκδοση Άδειας Εργασίας από εργολαβικό προσωπικό στη UNIT-85 στερεοποίηση θειου.) 
Ο Πρόεδρος  κατήγγειλε στη Γενική Συνέλευση ότι η επιτροπή και ο συντονιστής της εκ του πονηρού είπαν στον συνάδελφο εργοδηγό να συνεχίσει να εγκρίνει άδειες εργασίας  εκτός διαδικασίας. Διαψεύστηκε από τους ίδιους τους συναδέλφους .  
Και εν πάση περιπτώσει θα περίμενε κανείς από τον Πρόεδρο του συνδικάτου να έχει την ευθιξία και το σθένος να μην κατηγορεί εν απουσία του τον οποιοδήποτε συνάδελφο και εν του προκειμένου τα μέλη της  Ε.Υ.Α.Ε BEE και τον Συντονιστή , χωρίς τουλάχιστον να  ακούσει την επιτροπή και χωρίς να τους επιτρέψει να υπερασπιστούν τον θεσμικό τους ρολό , προσπαθώντας να τους εκθέσει απέναντι στους συναδέλφους με ψέματα. Τα πρακτικά και οι συνάδελφοι που συμμετείχαν το διαψεύδουν έτσι κι άλλως.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΥΤΩΝ .
                  ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Α.Ε
ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΔΗΣ.ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ.ΣΤΑΥΡΟΣ
ΖΟΡΜΠΑΣ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου