Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Energean: Ενδιαφέρον για το διαγωνισμό των 20+3 οικοπέδων – Φέρνει το πρώτο «ελληνικό» γεωτρύπανο


Καθ΄ οδόν για τη χώρα μας βρίσκεται το πρώτο ελληνικής ιδιοκτησίας γεωτρύπανο, που θα χρησιμοποιηθεί από την Energean για τις εργασίες αρχικά στον Πρίνο, αλλά και σε άλλες παραχωρήσεις που έχει αναλάβει σε άλλες περιοχές.
Όπως ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου Balkans & Adriatic Oil & Gas Summit, ο επικεφαλής της Energean, Μαθιός Ρήγας, το γεωτρύπανο energean force θα είναι στις επόμενες 10 ημέρες στην Καβάλα. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ιδιόκτητο γεωτρύπανο γερμανικής κατασκευής που αποκτήθηκε από την εταιρεία KC Deutag.
Παράλληλα, ο κ. Ρήγας αποκάλυψε το ενδιαφέρον της Energean για το διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί, όχι μόνο για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα, αλλά και για τα 3 χερσαία οικόπεδα στη Δ. Ελλάδα, τα οποία όπως είπε αποτελούν τη φυσική συνέχεια των παραχωρήσεων σε Ιωάννινα και Κατάκολο που ήδη έχουν δοθεί στην εταιρεία. Ωστόσο, όπως ο ίδιος τόνισε τα 20 θαλάσσια οικόπεδα αξιολογούνται από την εταιρεία.
Ο επικεφαλής της πετρελαϊκής παρουσίασε το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας ύψους 225 εκατ. δολάρια με στόχο να αυξηθεί στα 5 έως 10 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα η παραγωγή από την περιοχή του Πρίνου. Θα γίνουν συνολικά 15 γεωτρήσεις τα επόμενα 2 χρόνια 7 στον Πρίνο, 1 στο Βόρειο Πρίνο και 7 στο πεδίο Ε, ενώ η εταιρεία θα εγκαταστήσει 2 θαλάσσιες πλατφόρμες.
Σημειώνεται ότι ο κ. Ρήγας τόνισε τη σημασία που έχει η ανάπτυξη της βιομηχανίας πετρελαίου και η οποία πρέπει να γίνεται με σεβασμό και συμφωνία των τοπικών κοινωνιών υπογραμμίζοντας ότι στην Καβάλα η εταιρεία λειτουργεί επί 30 χρόνια και αποτελεί παράδειγμα «συμβίωσης» με δραστηριότητες όπως ο τουρισμός. Επενδύσαμε ήδη 200 εκατ. για να κρατήσουμε ζωντανό το μοναδικό κοίτασμα θα συνεχίσουμε να επενδύουμε κατέληξε ο κ. Ρήγας.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου