Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Όλα τα υπόλοιπα είναι μόνο λόγια...


Πράγματι προκαλεί  μεγάλη απορία η ανεκτικότητα και η παθητικότητα που δείχνουν οι εργαζόμενοι στα όσα συμβαίνουν από την υπογραφή της σύμβασης και έπειτα.

Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος  στο χώρο μας έχει περάσει στο  στρατόπεδο του αντιπάλου,οδηγώντας σε πλήρους απαξίωσης της κινηματικής δράσης,την εγκατάλειψη του συντονισμού και οργάνωσης των αγώνων  και ταυτόχρονα την υποκατάσταση της λειτουργίας της με κρυφούς διαλόγους και διαβουλεύσεις


 Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε  όλοι  ότι δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα μας εάν δεν αγωνιστούμε  και μένουμε στο ανεκδιήγητο ( μόνο όταν υπάρχουν όροι νίκης ).

Να σταματήσουμε λοιπόν να δεχόμαστε,  να επικαλούνται  οι δήθεν επαναστάτες ,την κρίση τα μνημόνια και μνημονεύουν κάθε τρεις και λίγο το επαναστατικό παρελθόν τους το οποίο το χρησιμοποιούν σαν συγχωροχάρτι για οποιαδήποτε αμαρτία τους. Τέτοιου είδος άνθρωποι ουσιαστικά δεν έχουν ιδεολογία η τέλος πάντων αυτή είναι όπως το μέικαπ στο πρόσωπο μιας γυναίκας που το χρησιμοποιεί για τις δημόσιες εμφανίσεις της και μόνο ,άλλα όταν ξεβάφεται η ασχήμια της τρομάζει ακόμα και την ίδια

Η επανεκκίνηση όμωςτου συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο μας δεν συνέρχεται με συγκολλήσεις κορυφής.


Τα σχήματα παραλλαγής χωρίς περιεχόμενο και ελπίδα έχουν τελειώσει.


Το συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο μας για να συνέλθει ,πρέπει να υπηρετήσει τους συναδέρφους με συγκρούσεις κυρίως με αυτούς που ενθυλακώνουν και υπονομεύουν τον εργασιακό μας βίο.


Να σηματοδοτήσει ορατά καθαρά ότι οι κανόνες ισχύουν για όλους και όχι κατά περίπτωση ανάλογα με την ισχύ του καθενός


Να δημιουργήσει σταθερά και επίμονα μια βιώσιμη συνδικαλιστική στρατηγική  με όραμα και περιεχόμενο για το αύριο


Τα πολλά και τα ωραία λόγια τέλος !!!


Οι συνάδερφοι, αυτοί που κυρίως δοκιμάζονται,από αυτούς που θέλουν να ονομάζονται συνδικαλιστές ,απαιτούν πλέον πράξεις όχι λόγια.


Από διαπιστώσεις και λόγια έχει δημιουργηθεί υπερχείλιση , χόρτασαν .


Απαιτούν , οι συνδικαλιστές , να αποδείξουν τι σημαίνει συνδικαλιστική βούληση στην πράξη .


Τι σημαίνει συνδικαλιστική βούληση , να υπερασπίζεσαι τους αδύναμους και να το αποδεικνύεις στην πράξη με απόλυτη ορατότητα , καθημερινά στους χώρους εργασίας .


Απαιτούν , οι συνδικαλιστές να κάνουν το ασυνήθιστο,το συγκρουσιακό και κυρίως αυτή την περίοδο ώστε να παράγει ωφέλεια και ασφάλεια για τους συναδέρφους μας..


Είναι η στιγμή που πρέπει να συγκρουστούμε με όσους οικοδομούν το παράλογο και αρνούνται τις ευθύνες τους κρυμμένοι πίσω από βολικές ερμηνείες.


Είναι η στιγμή που πρέπει να συγκρουστούμε με αυτούς που κοιτάνε μόνο το προσωπικό τους συμφέρων και καταδικάζουν έτσι το μέλλον των συναδέρφων τους .


Αυτή η σύγκρουση μας όσο πιο ειλικρινή και χωρίς εκπτώσεις είναι,τόσο πιο θετικό αποτέλεσμα θα έχει.


                                                  Όλα τα υπόλοιπα είναι μόνο λόγια..







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου