Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Μανιάτης: Το οικόπεδο του πατραϊκού, σε βάθος 25ετιας, θα δώσει 5 δισ. στο δημόσιο

Μανιάτης: Το οικόπεδο του πατραϊκού, σε βάθος 25ετιας, θα δώσει 5 δισ. στο δημόσιο
«Γεωγραφικά φυλάμε Θερμοπύλες» είπε στον Αlpha 989 ο ΥΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης με αφορμή το επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ και πρόσθεσε πως «ξεκινάμε την Κυριακή, θα δώσω δυο διαλέξεις (Αμερική), θα έχουμε μια μεγάλη συζήτηση με επενδυτές του χώρου των διεθνών πετρελαϊκών εταιρειών, θα αναδείξω στις παρουσιάσεις μου ορισμένα που θεωρώ ότι είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα: έχει σταθεροποιηθεί η οικονομία βγαίνουμε από την κρίση, η χώρα αποτελεί μια όαση σταθερότητας και διεκδικούμε να μας αντιμετωπίσουν ως ένα θεματοφύλακα της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή».

Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ισχυρό ενδιαφέρον από τουλάχιστον 4 πετρελαϊκούς κολοσσούς για τις σεισμικές καταγραφές στο Ιόνιο και την Κρήτη ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι στις επαφές του σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη θα αναδείξει την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε και στις προοπτικές στο οικόπεδο του Πατραϊκού λέγοντας πως «ήδη έχουμε επενδυτές για τους υδρογονάνθρακες, είχα τη χαρά να παρουσιάσω στην Πάτρα τις προοπτικές για το οικόπεδο του πατραϊκού, σε βάθος 25ετιας μόνο από το συγκεκριμένο αναμένουμε έσοδα της τάξης του 5 δισ. και οι έρευνες θα διεξαχθούν άμεσα».

Εν σχέση με τα stress test των τραπεζών αλλά και τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας ο κ.Μανιάτης επισήμανε: «Είμαι αισιόδοξος ότι μετά και τα θετικά στρες τεστ των τραπεζών, προχωρούμε σε μεταρρυθμίσεις της ελληνικής αγοράς ενέργειας» ενώ πρόσθεσε ότι «σταθήκαμε με υψηλό αίσθημα πατριωτισμού και ευθύνης απέναντι στη χώρα και αντέξαμε».

Τέλος ο κ.Μανιάτης μίλησε και για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με τις παρεμβάσεις που έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα, έχει βελτιώσει πολλά νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί, είμαστε στην κατάσταση όπου οι πολύ μεγάλες μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει, έχει προσδιορίσει η ΚΟ τα όρια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις».

Ακούστε ΕΔΩ τη συνέντευξη


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου