Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Barbaros: Πιο Κοντά Από Ποτέ στο Γεωτρύπανο της ENI-KOGAS


Στα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ συνεχίζει να αλωνίζει το Barbaros και συγκεκριμένα 22 ναυτικά μίλια απέναντι από το Ζύγι.
Σήμερα έφτασε μάλιστα στην κοντινότερη απόσταση από το τρυπάνι της ΕΝΙ στο οικόπεδο 9 από την ημέρα που άρχισε τις παράνομες έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Εντός των οικοπέδων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, εξακολουθεί και σήμερα να βρίσκεται παράνομα το ερευνητικό Τουρκικό σκάφος Barbaros.

Το Barbaros πλέει σε απόσταση 22 ναυτικών μιλίων απέναντι από το Ζύγι και κινείται μεταξύ των οικοπέδων 1 και εννέα, κάνοντας κύκλους.

Σήμερα έφτασε στο πιο κοντινό σημείο από το τρυπάνι της κοινοπραξίας ΕΝΙ-ΚΟΓΚΑΣ στο οικόπεδο 9, σε απόσταση περίπου 47 χιλιομέτρων.

Το Barbaros συνοδεύεται πάντα από τα δυο υποστηρικτικά πλοία Bravo Support και Deep Supporter, τα οποία φαίνεται ότι προστατεύουν τα καλώδια του, ενώ οι Τούρκοι κατέβασαν χθες βράδυ και τρίτο πολεμικό σκάφος.

Το θέμα της ενέργειας απασχόλησε συμπόσιο στα κατεχόμενα, στο οποίο συμμετείχαν πανεπιστήμια, τα οποία κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως προς το παρόν, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να δείχνουν την αξία του φυσικού αερίου, στο νότιο μέρος της Κύπρου.


ΠΗΓΗ:analystsforchange.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου