Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΣΦΑ: Τροφοδότησε με φυσικό αέριο το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου


Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014, ξεκίνησε από τον ΔΕΣΦΑ η τροφοδότηση των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου με φυσικό αέριο. Το  διυλιστήριο Ασπροπύργου χρησιμοποιεί πλέον ως καύσιμο το φυσικό αέριο, για τη λειτουργία δύο αεριοστρόβιλων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και της μονάδας Fuel Gas.

Η συμφωνία του έργου μεταξύ των δύο εταιρειών υπογράφηκε τον Μάιο του 2014 και η ολοκλήρωσή του πραγματοποιήθηκε από τον ΔΕΣΦΑ στον προγραμματισμένο χρόνο. Το έργο περιελάμβανε εργασίες μετατροπών και αναβάθμισης του υφιστάμενου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Μετρητικού / Ρυθμιστικού σταθμού του ΔΕΣΦΑ στον Ασπρόπυργο.

Για τη σπουδαιότητα του έργου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς δήλωσε: "Η σύνδεση του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου αποτελεί ένα έργο επωφελές και για τις δύο εταιρείες διότι αφενός συμβάλλει στην αύξηση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου και αφετέρου στην αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας βιομηχανίας και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας".

Σημειώνεται ότι , πέραν της ολοκλήρωσης του έργου σύνδεσης του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, υλοποιείται το έργο σύνδεσης με φυσικό αέριο και του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ Ελευσίνας το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί από τον ΔΕΣΦΑ στο τέλος του 2014.


ΠΗΓΗ;newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου