Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΕ δεν τολμάει να ακουμπήσει τη Gazprom - Φοβούνται το χειμώνα


Για ακόμα μια φορά η ΕΕ φαίνεται πόσο "μικρή" δύναμη είναι καθώς ενώ θέλει να εμφανιστεί με σκληρό λόγο απέναντι στη Ρωσία στην πραγματικότητα όμως δεν προβαίνει σε καμία κίνηση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο της βιομηχανία τους.

Όπως δήλωσε ωστόσο Ευρωπαίος διπλωμάτης, οι κυρώσεις της ΕΕ δεν περικλείουν τον τομέα του φυσικού αερίου και ιδίως τη δημόσια Gazprom, τη μεγαλύτερη στον κόσμο σε όρους παραγωγής αερίου παγκοσμίως, που αποτελεί επίσης το μεγαλύτερο προμηθευτή αυτού του καυσίμου στην Ευρώπη.

Γενικά, οι κυρώσεις της ΕΕ που αφορούν την άντληση κεφαλαίων στα κράτη μέλη της και επιβάλλονται στις ρωσικές επιχειρήσεις, θα ισχύσουν για εταιρείες ο κύκλος εργασιών των οποίων υπερβαίνει το 1 τρισ. ρούβλια (26,95 δισ. δολάρια ΗΠΑ, 20,8 δισ. ευρώ) και προκύπτει κατά το 50% ή περισσότερο από την πώληση ή από τη μεταφορά πετρελαίου.

Οι κυρώσεις αυτές θα εγκριθούν εκτός εάν κάποια από τις κυβερνήσεις εγείρει ενστάσεις στη συμφωνία έως τις 16:00 [ώρα Ελλάδας]. Σημειώνεται ότι η συμφωνία για τις κυρώσεις είχε ήδη επιτευχθεί από τους πρεσβευτές των 28 κρατών-μελών της ΕΕ το βράδυ της Παρασκευής.

Οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ αφού δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, κάτι που πιθανότατα θα γίνει τα μεσάνυχτα.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου