Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ESAI Energy: Νέα Κλεισίματα Διϋλιστηρίων στην Ευρώπη το 2015


Περισσότερα κλεισίματα διϋλιστηρίων στην Ευρώπη βλέπει μέσα στα επόμενα χρόνια η εταιρεία αναλύσεων ESAI Energy, καθώς παραμένει σταθερή η ζήτηση και αυξάνεται διαρκώς η νέα χωρητικότητα.
Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η εταιρεία, παγκοσμίως πρόκειται να προστεθεί χωρητικότητα 2 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα στα διϋλιστήρια εντός του επομένου δωδεκαμήνου, έναντι 300.000 βαρελιών τους προηγούμενους 12 μήνες. Η τάση αυτή θα υπονομεύσει περαιτέρω την βιωσιμότητα αρκετών ευρωπαϊκών διϋλιστηρίων, καθώς κρίνεται περιττή χωρητικότητα 250-350.000 βαρελιών στη συγκεκριμένη αγορά.
Την ίδια στιγμή, παρατηρούνται μεγάλες αλλαγές στην Ασία, καθώς το τελευταίο έτος αυξήθηκαν οι ανάγκες και αναμένονται νέες μονάδες σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία. Το αποτέλεσμα θα είναι, σύμφωνα με την μελέτη, η προσθήκη χωρητικότητας 950.000 βαρελιών στο επόμενο δωδεκάμηνο. Στην περίπτωση της Μέσης Ανατολής, ο αριθμός φτάνει τα 900.000 βαρέλια.
Με βάση όλα τα παραπάνω, ο διευθυντής του τομέα διΰλισης της ESAI, Κρίστοφερ Μπάρμπερ, τόνισε πως «το κύμα νέας χωρητικότητας το 2015 αποτελεί κομβικό σημείο για τον κλάδο της διΰλισης στην Ευρώπη. Αυτό το φθινόπωρο, τα ενισχυμένα περιθώρια στο ντίζελ θα δώσουν στα ευρωπαϊκά διϋλιστήρια μια ανάσα, αλλά το 2015 οι νέες μονάδες διεθνώς θα τα καταστήσουν λιγότερο κερδοφόρα. Οι προγραμματισμένες μειώσεις χωρητικότητας της Eni αποτελούν μια αρχή, αλλά δεν θα είναι αρκετές. Η Ευρώπη θα πρέπει να περιορίσει την χωρητικότητα κατά 250.000 βαρέλια το 2015 μόνο και μόνο για να διατηρηθεί στα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών σε ότι αφορά τα ελάχιστα λειτουργικά έσοδα».

ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου