Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί η Μέση Ανατολή “μετακομίζει” στη Αρκτική

Γιατί η Μέση Ανατολή “μετακομίζει” στη Αρκτική
Η Ρωσία που θεωρείται από την κυβέρνηση Ομπάμα εχθρός των συμφερόντων των ΗΠΑ, έχει ανακαλύψει ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου, με τη βοήθεια της μεγαλύτερης εταιρείας ενέργειας της ίδιας της Αμερικής.

Η κρατική ρωσική εταιρεία πετρελαίου Rosneft  ανέφερε ότι γεώτρηση στην θάλασσα του Κάρα του, Αρκτικού Ωκεανού, σε συνεργασία με την Exxon Mobil χτύπησε... πετρέλαιο, που δείχνει πως η περιοχή έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς τόπους παραγωγής αργού πετρελαίου στον κόσμο.



Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Igor Sechin, CEO της Rosneft, ο οποίος βρέθηκε επί δύο ημέρες σε ρωσικό ερευνητικό πλοίο, ανακαλύφθηκαν 1 δισ. βαρέλια πετρελαίου.

Οι ανάπτυξη των υποδομών στην Ακρτική είναι μια επιχείρηση που θα κοστίσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε βάθος δεκαετιών,  ενώ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες του Πούτιν, καθώς τα υπάρχοντα κοιτάσματα της Ρωσίας στη Σιβηρία κάποια στιγμή θα στερέψουν και η χώρα πρέπει να βρει νέα αποθέματα.




ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου