Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Απάντηση-κεραυνός από Μόσχα για το LNG που πρότεινε ο Α.Σαμαράς: "Κάτι κρύβεται από πίσω"...


Οικτίρουν την πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για να υπάρξει εναλλακτικός μηχανισμός προμήθειας φυσικού αερίου με τη προμήθεια ... υγροποιημένουν (LNG) φυσικού αερίου ρωσικοί κυβερνητικοί παράγοντες.

Οπως ανέφερε υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή από την Μόσχα στο defencenet.gr "Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει. Φυσικό αέριο για να το υγροποιήσει να δούμε που θα βρει.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια η Αίγυπτος προσέβλεπε τεράστια άνοδο στη χρήση LNG, και τελικά πέρυσι έφθασε στο σημείο να ζητήσει από τη Ρωσία βοήθεια να καλύψει όλες τις συμφωνίες που είχε υπογράψει και στις οποίες αδυνατούσε να ανταποκριθεί.

Το 80% των τερματικών στην Ευρώπη είναι αυτήν τη στιγμή άδειο γιατί απλώς δεν υπάρχει φυσικό αέριο για να υγροποιηθεί. Και αν βρεθεί από το Κατάρ ή τις ΗΠΑ φυσικό η τιμή του θα είναι διπλάσια ή τριπλάσια για τους καταναλωτές.

Με αυτή την έννοια η πρόταση του Ελληνα πρωθυπουργού μάλλον δεν βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και απορούμε γιατί εκτίθεται και εκθέτει και την Ελλάδα απέναντι στους εταίρους της και απέναντι της Ρωσίας. Μάλλον κάτι άλλο κρύβεται από πίσω"!

Το αστείο είναι ότι στο τελικό ανακοινωθέν τους το υγροποιημένο φυσικό αέριο θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρώπη σε περίπτωση κλιμάκωσης τις κρίσης με τη Ρωσία.

Βέβαια, πίσω απο την πρόταση Σαμαρά κρύβεται ολόκληρο εφοπλιστικό λόμπι που προωθεί τις πωλήσεις LNG σε αστρονομικες τιμές, αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση που θα μας απασχολήσει σε επόμενο δημοσίευμα γιατί φαίνεται ότι η ουρανικκή κρίση και η στάση του Κιέβου που απειλεί α σταματήσει την ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, έχει και μια άλλη διάσταση:

Την μεταφορά υγροποιημένου φυσικύ αερίου σε αστρονομικες τιμές τις οποίεςθα κληθούν να καλύψουν οι Ελληνες και Ευρωπαίοι καταναλωτές με την δικαιολογία ότι "Δεν μας δίνουν οι Ρώσοι φυσικό αέριο" Για να θησαυρίσουν συγκεκριμένα εφοπλιστικά λόμπι...

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου