Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

H BP αποδέχεται τη ρωσική κυριαρχία και μειώνει τις επενδύσεις της στην Αρκτική


Ο Alexander Temerko, ένας από τους κορυφαίους βιομήχανους στη Βρετανία, άσκησε σκληρή κριτική στην BP, κατηγορώντας την ότι παραδίδει τον κυρίαρχο ρόλο της στη Βόρεια θάλασσα προς όφελος των ρωσικών συμφερόντων.

 Με την ΕΕ να απειλεί με νέες κυρώσεις τη Ρωσία, ο διευθυντής του κατασκευαστικού ομίλου OGN με βάση το Newcastle, δηλώνει ότι η βρετανικών συμφερόντων εταιρεία έχει χάσει το ενδιαφέρον της από τότε που απέκτησε το 20% της Rosneft.

"Η BP συνήθιζε να είναι μία δυνατή φωνή για τη Βόρεια θάλασσα αλλά σήμερα είναι πάρα πολύ μαλακή. Τη μοναδική φορά που ακούς πραγματικά τη φωνή της BP είναι όταν προειδοποιεί για τις κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία", είπε ο Temerko.

"Η BP ήταν μία πρωταθλήτρια στις επενδύσεις στη Βόρεια θάλασσα αλλά σταδιακά πούλησε πολλά από τα περιουσιακά της στοιχεία σε ξένες εταιρείες όπως την Apache και την Talisman ενώ έβαλε τα χρήματά της στη Ρωσία με τη Rosneft. Θα έπρεπε να λέγεται Russian Petroleum και όχι British Petroleum".

Ο Τemerko είναι πρώην Ρώσος και υπήρξε αναπληρωτής επικεφαλής της Yukos, μία παλιά ρωσική εταιρεία πετρελαίου που δημιούργησε ο ολιγάρχης Mikhail Khodorkovsky.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου