Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Άσχημη εξέλιξη για το Curiosity: Λιώνει στο περιβάλλον του Άρη [εικόνες]


Μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα φαίνεται ότι βρίσκονται οι επιστήμονες της NASA. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη Άρη δεν επιτρέπουν στο Curiosity να αντέξει. Οι ρόδες έχουν αρχίσει να λιώνουν, ενώ τα μεταλλικά μέρη του οχήματος αρχίζουν να εμφανίζουν εικόνα φθοράς.

Υπενθυμίζεται πώς στις 6 Αυγούστου η ΝASA γιόρτασε την παρουσία για δεύτερη χρονιά του ερευνητικού οχήματος Curiosity στον πλανήτη Άρη. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς κατά τη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία στον Άρη πηγαίνει από τους 20 βαθμούς στους -73, ενώ οι αμμοθύελλες και οι αιχμηρές πέτρες κάνουν την κίνηση του οχήματος αρκετά δύσκολη.

Το Curiosity είναι το τέταρτο κατά σειρά όχημα που μεταβαίνει στον Άρη, διαθέτει 17 κάμερες και ζυγίζει όσο ένα Μini Coοper. Αν και προηγουμένως είχαν προβλεφθεί όλες αυτές οι αντιξοότητες, εντούτοις οι απώλειες δεν έχουν μειωθεί. Οι ειδικοί της NASA πάντως προτείνουν αρχικά το όχημα να κινείται με την όπισθεν έτσι ώστε να μειώσουν στο ελάχιστο δυνατό τις τριβές, άρα και την καταστροφή του.







ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου