Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

«Κρυφός χορός εκατομμυρίων στο κλείσιμο του ΟΑΕΔ»


Να αποδοθούν οι εισφορές που παρακρατούνται παρανόμως
 Αν και ο Υπουργός Εργασίας, έχει διαψεύσει τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «ξαφνικό θάνατο» του ΟΑΕΔ, η ανησυχία στους εργαζόμενου είναι μεγάλη και δεν εφησυχάζουν. Για το θέμα του ΟΑΕΔ, το εργατικό κέντρο του νομού Ηρακλείου Κρήτης, κάνει λόγο για «Κρυφό χορό εκατομμυρίων στο κλείσιμο του ΟΑΕΔ» και δηλώνει ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα επιτραπεί από τους εργαζόμενους, να υλοποιηθεί.
   Οι εργαζόμενοι του νομού Ηρακλείου, σχολιάζουν ότι: “Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχουν σενάρια που προβλέπουν την κατάργηση και ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ, καλούμε την Κυβέρνηση αλλά και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να σταματήσουν την υποταγμένη στο μεγάλο κεφάλαιο και στους τοκογλύφους πολιτική και να λάβουν πραγματικά μέτρα στήριξης των ανέργων. 
Ο μοναδικός φορέας κοινωνικής πολιτικής που υπάρχει σήμερα στη χώρα είναι ο ΟΑΕΔ, ο οποίος δημιουργήθηκε από τη σκληρή εργασία ολόκληρου του Ελληνικού λαού και δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα του. Η σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση διάλυση του ΟΑΕΔ και η μεταφορά της επιδότησης ανεργίας, και κατά συνέπεια των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών για την ανεργία, στο ΙΚΑ στοχεύει στην αρπαγή τους.
 Επισημαίνουμε δε, ότι ο ΟΑΕΔ, χρηματοδοτείται σε ποσοστό πάνω από 80% από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και ο κρατικός προϋπολογισμός επιβαρύνεται ελάχιστα. Άρα δεν υπάρχει καμιά κοινωνική νομιμοποίηση στο σχέδιο διάλυσης του Οργανισμού… 
Απαιτούμε να δοθούν άμεσα στον ΟΑΕΔ οι εισφορές που παρανόμως παρακρατούνται από το ΙΚΑ και μέχρι σήμερα ανέρχονται στα 8 Δις Ευρώ. Να αποδίδονται εφεξής στον ΟΑΕΔ και στο σύνολο τους οι εισφορές που παρακρατούνται από την συγχώνευση του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.
 Να συνεχιστεί το έργο των καταργηθέντων Οργανισμών ΟΕΚ-ΟΕΕ , να ληφθεί άμεσα μέριμνα ώστε να συνεχιστούν από τον Ο.Α.Ε.Δ. οι κοινωνικές παροχές που προσέφεραν οι καταργηθέντες Οργανισμοί προς τον Έλληνα πολίτη, ειδικά σήμερα που τις έχει περισσότερο ανάγκη αφού του έχουν στερήσει κάθε ελπίδα ακόμα και για επιβίωση. Δεν θα επιτρέψουμε ένα τέτοιο πολιτικό, αντικοινωνικό και αντεργατικό έγκλημα διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ, και μάλιστα σε μια περίοδο που, λόγω των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών, η ανεργία έχει εκτιναχτεί σε ποσοστά υψηλά χωρίς κανένα προηγούμενο. Διεκδικούμε έναν Ο.Α.Ε.Δ. δημόσιο – ενιαίο – ισχυρό – ανταγωνιστικό, στην υπηρεσία του πολίτη”.
 enet.gr 

ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου