Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Καθαρά κέρδη 3,37 δισ. δολ. για τη BP στο β’ τρίμηνο


Αυξημένα κέρδη σημείωσε στο β’ τρίμηνο του έτους η BP, παρά την χαμηλότερη παραγωγή στη διάρκεια της περιόδου, κυρίως λόγω των επενδύσεων στη ρωσική Rosneft.
Η πετρελαϊκή ανακοίνωσε ότι τα κέρδη από την αντικατάσταση κόστους διαμορφώθηκαν στα 3,18 δισ. δολάρια στο τρίμηνο, σε σχέση με τα 2,4 δισ. δολάρια στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους. Τα κέρδη από το κόστος αντικατάστασης, δεν περιλαμβάνουν τα κέρδη ή τις ζημιές από τα αποθέματα στα καθαρά κέρδη, σύμφωνα με τα αμερικανικά, γενικώς αποδεκτά, λογιστικά πρότυπα.
Σημειώνεται ότι η BP έγινε μεγάλος μέτοχος της Rosneft το 2013, αποκτώντας ποσοστό σχεδόν 20%, όταν η εισηγμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο εταιρεία πούλησε το 50% στην TNK-BP έναντι μετοχών και μετρητών. Η BP ανακοίνωσε υψηλότερα κέρδη β΄ τριμήνου παρά την μείωση της παραγωγής της εταιρείας κατά 6% στο τρίμηνο, στα 2,11 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Επίσης προειδοποίησε ότι η παραγωγή του γ΄ τριμήνου θα είναι χαμηλότερη από αυτή του β΄ τριμήνου.
Ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε ότι τα χαμηλότερα επίπεδα παραγωγής αποτυπώνουν τις προγραμματισμένες δραστηριότητες εποχιακής συντήρησης και αναδιοργάνωσης στην Αλάσκα και στον Κόλπο του Μεξικού, προσθέτοντας ότι η εποχιακή μείωση θα είναι ελαφρώς υψηλότερη από αυτή που καταγράφθηκε το 2013, εξαιτίας του περιορισμού αυτών των δραστηριοτήτων.
Τα καθαρά κέρδη του τριμήνου ανήλθαν σε 3,37 δισ. δολάρια έναντι 2,04 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν, με τα έσοδα να φτάνουν τα 95,83 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 95,7 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου