Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Με νέο ομόλογο βγαίνουν στις αγορές τα ΕΛΠΕ


Με νέο ομόλογο, που θα αντικαταστήσει υφιστάμενο δανεισμό με στόχο τη συνολική μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους, βγαίνει στις αγορές ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων.
Η διάθεση των ΕΛΠΕ να προχωρήσουν με νέο εταιρικό ομόλογο, εφόσον αυτό κριθεί συμφέρον, επί της ουσίας είχε προδιαγραφεί από τις τοποθετήσεις της διοίκησης το προηγούμενο διάστημα ενώ δεν έλειπαν και σχετικές αναφορές - εκτιμήσεις των αναλυτών. Άλλωστε διαρκές ζητούμενο για τον όμιλο παραμένει η αναδιάρθρωση του χρέους σε συνδυασμό με τη συνολική απομόχλευση, ώστε να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα χρηματοοικονομικά κόστη. Στο πλαίσιο εκτιμήθηκε ότι η συγκυρία είναι θετική και ότι ο όμιλος μπορεί να την εκμεταλλευτεί με νέα έκδοση.
Οι λεπτομέρειες αναφορικά με το ύψος της έκδοσης και την απόδοση θα καθοριστούν ανάλογα με τη ζήτηση που θα εκδηλωθεί. Στις 4 (ώρα Ελλάδος) έχει προγραμματιστεί investor call, στο οποίο στελέχη της Διοίκησης θα παρουσιάσουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Σημειώνεται ότι, τα ΕΛΠΕ έχουν ήδη δύο ομόλογα ένα ύψους 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 8% και λήξη το 2017 και ένα ύψους 400 εκατ. δολαρίων με επιτόκιο 4,625% και λήξη το 2016.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου