Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΕΛΠΕ: Τρεις νέες άδειες από τη ΡΑΕ για την ηλεκτροπαραγωγή βιομάζας

ΕΛΠΕ: Τρεις νέες άδειες από τη ΡΑΕ για την ηλεκτροπαραγωγή βιομάζας
Τρεις ισάριθμες άδειες για την κατασκευή και εκμετάλλευση ισάριθμων μονάδων καύσης βιομάζας, ισχύος 4,99 μεγαβάτ η κάθε μία χορήγησε η ΡΑΕ στα ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Τα εργοστάσια θα εγκατασταθούν στους Δήμους Πέλλας, Καρπενησίου και στη ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας και ως καύσιμη ύλη θα χρησιμοποιούν αγροτικά υπολείμματα καλλιεργειών καλαμποκιού, σιτηρών, βαμβακιού, κλαδέματα και δασικά υπολείμματα.

Η ΕΛ.ΠΕ Ανανεώσιμες έχει ήδη σε λειτουργία φωτοβολταϊκούς σταθμούς συνολικής ονομαστικής ισχύος 1,4 μεγαβάτ ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη άλλα 3 έργα συνολικής ονομαστικής ισχύος 10,5 μεγαβάτ σε ακίνητα που ανήκουν στον όμιλο.

Επιπλέον αναπτύσσει σε συνεργασία με την ΛΑΡΚΟ (τα ΕΛ.ΠΕ. συμμετέχουν με 51%) ένα χαρτοφυλάκιο 147,5 μεγαβάτ φωτοβολταϊκών καθώς και αιολικά και υβριδικά έργα. Επίσης, διαθέτει ακόμη μία άδεια για μονάδα καύσης βιομάζας 4,7 μεγαβάτ στο Σουφλί Έβρου.

Η εταιρεία, ως μέλος του πετρελαϊκού ομίλου, έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη σημαντικού χαρτοφυλακίου μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ μέχρι το 2015 (αιολικά, φωτοβολταϊκά, βιομάζα κτλ), μέσω ανάπτυξης έργων σε ακίνητα του ομίλου και εκτός, ώστε να συμβάλει στην εξισορρόπηση του ισοζυγίου εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ. τουλάχιστον κατά 250.000 τόνους ετησίως.

ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου