Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Βελτίωση για τo Q1 των ΕΛΠΕ και Motor Oil προβλέπει η IBG


Βελτιωμένες εκτιμά ότι θα είναι οι οικονομικές επιδόσεις του α’ τριμήνου 2014 των Ελληνικών Πετρελαίων και της Motor Oil, η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας (IBG), σημειώνοντας ωστόσο πως θα παραμείνουν αδύναμες.
Ειδικότερα, για τα ΕΛΠΕ προβλέπει ότι οι ζημιές θα περιοριστούν στα 36,1 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο έναντι 78 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2013 (τα «clean» καθαρά έσοδα εκτιμώνται στα -31,1 εκατ. ευρώ από -21 εκατ. ευρώ), με τα EBITDA να διαμορφώνονται σε 46,9 εκατ. ευρώ από -12 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Όπως επισημαίνει η IBG, παρά το αδύναμο ξεκίνημα, αναμένει η εταιρεία να δείξει βελτιωμένες επιδόσεις στο υπόλοιπο του έτους. Ωστόσο, οι συνεχιζόμενοι περιορισμοί στην προμήθεια στην περιοχή, η αργή ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας και οι αυξανόμενες αμερικανικές εξαγωγές, υποδηλώνουν πως υπάρχει ουσιαστικό πτωτικό ρίσκο στις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις της IBG.
Η χρηματιστηριακή διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 8,10 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση «hold» για τα ΕΛΠΕ.
Σε ξεχωριστή της έκθεση, η IBG προβλέπει πως η Motor Oil θα εμφανίσει καθαρές ζημιές 4,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 12,1 εκατ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (τα "clean" καθαρά έσοδα θα υποχωρήσουν στα 0,5 εκατ. ευρώ από 9,1 εκατ. ευρώ), ενώ τα EBITDA προβλέπεται ότι θα είναι μειωμένα κατά 22% στα 35,8 εκατ. ευρώ.
Όπως σχολιάζει η Επενδυτική Τράπεζα, αν και αναμένει βελτιωμένες επιδόσεις στο υπόλοιπο του 2014, ωστόσο «βλέπει» πτωτικό ρίσκο στις βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις της λόγω των μέτριων προοπτικών για τα middle distillate cracks και των καθυστερήσεων στον περιορισμό των εμποδίων στις προμήθειες από Λιβύη, Ιράκ και Ιράν.
Σημειώνεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα των ΕΛΠΕ θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, στις 27 Μαΐου και της Motor Oil στις 28 Μαΐου.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου